Zdravlje i život

LUKAV TRIK: Pravi razlog zbog čega se pomorandže prodaju u crvenim, mrežastim vrećicama – NEĆETE VEROVATI

10.06.2019 Da li ste primetili da se pomorandže uvek prodaju u crvenim mrežastim vrećicama - nikada žutim, plavim ili zelenim? Evo zašto!

adminadminComments 0

LUKAV TRIK: Pravi razlog zbog čega se pomorandže prodaju u crvenim, mrežastim vrećicama – NEĆETE VEROVATI

Da li ste primetili da se pomorandže uvek prodaju u crvenim mrežastim vrećicama - nikada žutim, plavim ili zelenim? Evo zašto!

Ne postoji ništa lepše od sveže ceđene pomorandže. Ali da li ste ikada primetili da se pomorandže skoro uvek prodaju u crvenim, mrežastim vrećicama? Verovatno nikada niste razmišljali o tome.

Zašto crvena mrežasta vreća?

Ispostavilo se da je to podmukla taktika koju koriste prodavnice – crvene, mrežaste vrećice zapravo čine da narandže izgledaju narandžastije.

Zaista je tako! Crvena boja na kori narandže stvara iluziju koja čini da izgledaju više narandžasto, ohrabrujući kupce da ih kupe.

Trik takođe deluje i kod drugih citrusnih plodova narandžaste boje, kao što su mandarine i grejpfrut. Uzgajivači citrusa i prodavnice prehrambenih proizvoda čak rade nešto slično za limun, koji se obično prodaje u žutim ili zelenim vrećama kako bi izgledali žuće. (Ako bi limun bio u crvenoj mrežastoj vreći izgledao bi narandžasto!)

Da li znate da su pomorandže i drugi plodovi čak i obojeni kako bi izgledali svežije?

Dakle, da bi odabrali najzrelije pomorandže na polici, moraćete da pogledati izvan mrežaste vrećice.

Još taktika podmuklih prodavnica

Supermarketi, čak i najbolje prodavnice namirnica, imaju strategije kako bi nas podstakli da kupimo više robe ili da bi roba izgledala privlačnije. Vrećice od crvene mreže su samo jedan primer!

Postoji toliko mnogo načina na koje nas prodavnice hrane ohrabruju da popunimo naša kolica – kao što je ukusna mirisna pekara ispred prodavnice i držanje mleka skroz na kraju. Zato ponesete svoju listu namirnica kako ne biste kupovali nepotrebno.

I sledeći put kada budete u delu gde se nalazi voće, uzmite crvenu vreću od pomorandži i pokušajte da je napunite sa par limuna. Stvarno će učiniti da izgledaju narandžasto. (Lukavo, zar ne?) Sada kada ovo znate možemo se kladiti da više nikada nećete gledati pomorandže na isti način.

Webtribune.rs

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se