Vesti

JELENA NA KOLENIMA MOLILA ZA ŽIVOT: Optužnica donosi jezive detalje

06.03.2018 U optužnici koja je početkom februara podignuta protiv Zorana Marjanovića nalazi se veštačenje Zorana Stankovića i Miljana Kunjadića od septembra prošle godine u kojem se navodi da se Jelena borila sa ubicom sve dok nije izdahnula.

adminadminComments 0

JELENA NA KOLENIMA MOLILA ZA ŽIVOT: Optužnica donosi jezive detalje

U optužnici koja je početkom februara podignuta protiv Zorana Marjanovića nalazi se veštačenje Zorana Stankovića i Miljana Kunjadića od septembra prošle godine u kojem se navodi da se Jelena borila sa ubicom sve dok nije izdahnula. 

Višestruka nagnječenja mozga bila su fatalna po pevačicu. Ona su nastupila kao posledica višestrukih udaraca metalnim predmetom u glavu. Prve povrede koje je zadobila pevačica desile su se u trenutku kada je imala na sebi gornji deo trennerke sa kapuljačom na glavi.

"To su bile ubodna rana u desnom i lakatnom delu, ali i ubodna rana u zadnjoj levoj četvrtini temena. Opisane rane u tom događaju mogle su da nastanu od strane drugog lica, sa dva uboda šiljastim metalnim predmetom", stoji u optužnici protiv Zorana Marjanovića.

Pevačica je sa nasipa pokušala da preko kanala pobegne od ubice, međutim, on ju je sustigao. Strgao je sa nje gornji deo trenerke, a onda je počeo da je udara sve dok nije pala na kolena. Prema nalazu veštaka ubica i Jelena stajali su na istoj podlozi, a bili su u uspravnom ili polusavijenom položaju tela, dok je Jelena bila okrenuta leđima ubici.

"Nakon zadobijanja prvih povreda posle nasilnog skidanja trenerke, Jeleni je naneto osam povreda u predelu potiljka i leve i desne strane slepoočnice . Sve te povrede prouzrokovale su smrt zbog nagnječenja i razdorenja moždanog tkiva", navodi se u optužnici.

Veštaci tvrde da se Jelena prilikom zadobijanja smrtonosnih povreda nalazila u vodi, najpre u uspravljenom a potom u nekom od prinudnih položaja, dok se ubica nalazio iznad nje u uspravnom ili polusavijenom položaju.

Jelena je imala podlive po licu , nosu, između spoljašnje i unutrašnje strane gornje usne, za koje se sumnja da su mogli da nastanu od šake savijene u pesnicu od strane ubice.

Utvrđeno je da je pevačica zadobila povrede i ogrebotine ruku, šaka, laktova, nadlaktica i podlaktica, kao i ručnog zgloba.

"Opisane povrede Jelena je mogla da zadobije padom i udarcima o neravnu ili zaravnjenu tupotvrdu podlogu i površinu i grebanjem delovima gustog rastinja tokom prolaska , provlačenja ili vučenjakroz površinu obraslu i prekrivenu gustim drvenim ili biljnim rastinjem", navodi se u optužnici.

Volja pevačice za životom iako je nakon mučkog prebijanja bilo gotovo izvesno da neće dugo izdržati, ogleda se u povredama koje je zadobila na desnoj šaci i desnom laktu, ali i tome da je nakon monstruoznog iživljavanja njenog ubice nesrećna pevačica i dalje disala - pre smrti udahnula je vodu iz kanala.

Naime, kako stoji u optužnici, Jelena je desnom rukom pokušala da se odbrani od još nekog udarca u glavu, pa je zadobila povrede i po njoj. Takođe, leva nadlaktica imala je podliv za koji se sumnja da je nastao stiskanjem šake ubice.

"Trag okliznuća na suprotnoj strani kanala, kao i blato na stopalu leve noge ukazuju da je pre zadobijanja smrtonosnih povreda najverovatnije pokušala da izađe iz kanala sa vodom na drugu stranu, ali se isključuje mogućnost i da je trag nastao od ubice - zaključuju veštaci.

Blic

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se