Vesti

Zaev: Ne pada nam na pamet da idemo u Evroazijsku uniju

30.10.2019 Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas da njegovoj zemlji "ne pada na pamet" da se priključi Evroazijskoj uniji i istakao da je Evropska unija jedina opcija.

adminadminComments 0

Zaev: Ne pada nam na pamet da idemo u Evroazijsku uniju

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas da njegovoj zemlji „ne pada na pamet“ da se priključi Evroazijskoj uniji i istakao da je Evropska unija jedina opcija.

„Nema takvog poziva. Ni na pamet nam ne pada da se priključujemo Evroazijskoj uniji i nadam se da takav poziv neće ni doći“, rekao je Zaev na konferenciji za novinare.

Kako su preneli lokalni mediji, ruski predstavnik u EU Vladimir Čizov je na Evroazijskom ekonomskom forumu u Verni rekao da su Severna Makeoonija i Albanija dobili pozivnice da se priključe Evroazijskoj uniji, nakon što nisu dobili datum za početak pregovra sa EU.

U Severnoj Makedoniji će u aprilu naredne godine biti pdržani prevremeni parlamentarni izbori izazvani time što je Evropska komisija 18. oktobra po treći put odložila davanje datuma za početak pregovora zbog veta Francuske.

Na sastanku lidera parlamentarnih stranka, kod šefa države, na kojem je doneta odluka o vanrednim izborima svi su se složili da je EU jedna opcija, a Zaev je u jdnom intervjuu odbacio kao neprihvatljivo razmišljanje francuskog predsednika Emanuela Makrona da bi nekim zemljama kandidatima za članstvo u EU moglo da se ponudi strateško partnerstvo.

Ukoliko želite da i ubuduće nastavimo sa radom kao i do sada i još kvalitetnije, kupite Danas i postanite deo Kluba čitalaca Danasa za 990,00 dinara mesečno!

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se