Umetnost i zabava

Srpska manekenka teško povređena na žičari milijardera: Traži milionsku odštetu

21.08.2019 Srpska manekenka Simona Andrejić (25), koja već godinama živi i radi u Americi, teško je povređena u nesreći na mini-žičari na imanju vijetnamskog milijardera Čina Čua (53), zbog čega se sada kreće u invalidskim kolicima, prenosi američki dnevnik "Njujork post" (New York Post).

adminadminComments 0

Srpska manekenka teško povređena na žičari milijardera: Traži milionsku odštetu

Srpska manekenka Simona Andrejić (25), koja već godinama živi i radi u Americi, teško je povređena u nesreći na mini-žičari na imanju vijetnamskog milijardera Čina Čua (53), zbog čega se sada kreće u invalidskim kolicima, prenosi američki dnevnik "Njujork post" (New York Post).

Prema pisanju lista, manekenka je polomila karlicu na nekoliko mesta nakon što je prilikom vožnje na privatnoj mini-žičari velikom brzinom udarila u drvo. Simonu je silina udarca zakucala za drvenu platformu 50 metara iznad zemlje, gde je visila skoro dva sata sve dok je hitne službe nisu spasle.

Ona je prebačena u lokalnu bolnicu u Njujorku, a potom helikopterom u bolnicu "Jejl Nju Hejven" bolnicu, jednu od najpoznatijih u Sjedinjenim Državama, prenosi Mondo.rs

Privatna žičara na kojoj se manekenka vozila nalazi se na luksuznom privatnom imanju u Vestčesteru, nadomak Njujorka i u vlasništvu je vijetnamskog biznismena, bivšeg direktora američke multinacionalne kompanije "Blackstone" Čin Čua.

Nesreća se dogodila 17. jula ove godine kad je Ču na svoje imanje u Vestčesteru pozvao svoje prijatelje i grupu foto-modela kako bi se družili i zabavljali. Okolnosti zbog kojih je došlo do nesreće u kojoj je povređena Simona još su nepoznate.

Biznismen je posle nesreće obećao Simoni da će se "pobrinuti za sve", pa ju je smestio u hotel sa pet zvezdica i dao joj luksuzni "rols-rojs" za redovne vožnje na brojne lekarske preglede.

On je manekenki ponudio nagodbu uz odštetu od nekoliko hiljada dolara mesečno tokom ove godine, koju je Simona odbila pošto troškovi lečenja ovako teških povreda u Americi daleko prevazilaze tu sumu. Ču joj je navodno zapretio da će joj uskratiti i negu i hotel. Odmah nakon toga Simona se iselila iz hotela.

Biznismen i milijarder Čin Ču, kao ni njegovi advokati n isu hteli da komentarišu slučaj.

Srpska manekenka, koja je još u invalidskim kolicima, angažovala je advokate i sprema multimilionsku tužbu, tvrdi se u tekstu "Njujork posta".

"Simona ima zastrašujuće povrede. Ne može da radi i u bolovima je. Trebalo bi da dobije nadoknadu u okviru zakona", rekao je njen zastupnik Salvatore Straculo, poznati njujorški advokat slavnih ličnosti.

Ču je inače razveden, otac dvoje dece, koji se sada zabavlja sa ruskom manekenkom.

Simona Andrejić je osvojila modni svet ušavši među top-pet modela na prestižnom Elit model luk takmičenju 2009. godine. Postala je zaštitno lice nove kolekcije planetarno poznatih sestara Olsen. Radila je brojne revije za brendove kao što su Guči, Kelvin Klajn i Dolče i Gabana.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se