Vesti

"Britanski specijalci nenaoružanu posadu terali da kleči pod nišanom"

30.07.2019 Kapetan tankera zaplenjenog dok je prevozio iransku naftu izjavio je da su Kraljevski marinci koristili preteranu silu tokom zaplene njegovog broda.

adminadminComments 1

"Britanski specijalci nenaoružanu posadu terali da kleči pod nišanom"

Kapetan tankera zaplenjenog dok je prevozio iransku naftu izjavio je da su Kraljevski marinci koristili preteranu silu tokom zaplene njegovog broda.

Specijalci Velike Britanije su početkom meseca, intervenisali na poziv vlasti Gibraltara zbog sumnje da tanker prevozi naftu u sirijsku rafineriju, što predstavlja kršenje sankcija EU.

Kapetan je rekao da su marinci naterali njegovu nenaoružanu posadu da kleči na palubi pod nišanom oružja, preneo je BBC.

Gibraltarska policija je, međutim, saopštila je da je za preuzimanje kontrole nad plovilom korišćena "minimalna sila".

Oko 30 marinaca 4. jula je prebačeno iz Velike Britanije na Gibraltar kako bi pomogli u zapleni tankera i njegovog tereta, na zahtev vlade Gibraltara.

Kapetan broda, indijski državljanin, koji je tražio da ne bude imenovan, rekao je da je čuo radio signal policije koja je želela da se ukrca na njegov brod i da spusti svoje merdevine.

Ali pre nego što je bilo ko mogao da se ukrca, vojni helikopter je sleteo na brod izvodeći "veomao opasan manevar", rekao je on.

Kapetan je rekao za BBC da se predstavio kao kapetan broda, ali da su ga marinci ignorisali i uperili oružje uzvikujući "Gledajte napred. Gledajte napred".

On je naveo da nije bilo pravila.

"Imali smo 28 nenaoružanih članova posade. Bio sam u stanju šoka, svi su bili u stanju šoka", rekao je on.

Komandant je istakao da su marinci mogli da se ukrcaju na brod i jednostavno mu kažu da je uhapšen.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se
  • Anti
    Anti Engleski debili koji još umišljaju da su neka sila a igraju u trećoj ligi. Puknem od smeha kada prete Rusima. Najlošiji narod na svetu od njih većeg đubreta nema
    30.07.2019dislikeReport abuseReply Odgovori