Istorija

Evo kako je patrijarh Pavle reagovao kada je čuo da je umro Slobodan Milošević!

20.08.2019 Đuro Zagorac u knjizi Slobodan Milošević - lične, političke i sudske drame opisuje momenat smrti Slobodana Miloševića i reakcije u Srbiji. Po prvi put imamo priliku da čujemo kako je reagovao patrijarh Pavle na tu vest. Srbija se, na vest o smrti Miloševića ...

adminadminComments 0

Evo kako je patrijarh Pavle reagovao kada je čuo da je umro Slobodan Milošević! 

Đuro Zagorac u knjizi "Slobodan Milošević - lične, političke i sudske drame" opisuje momenat smrti Slobodana Miloševića i reakcije u Srbiji.

Po prvi put imamo priliku da čujemo kako je reagovao patrijarh Pavle na tu vest.

"Srbija se, na vest o smrti Miloševića iznenadila i istovremeno zbunila. A toliko halabuke, uz suze i anateme, obaranja, hapšenja, suđenja...

I sad, on se vraća.

Nema kazne, nema krivičnog dela. Svako je nvein nalaže pravo - dok se ne osudi.

Socijalisti su želeli da večno počiva u Aleji velikana, kao prvi na izborima izabrani predsednik Srbije i treće Jugoslavije.

- Kakav Beograd, kakve Aleje i počasti, tu nema mesta za diktatora, zar da on počiva pored Zorana Đinđića, uzvraćali su protivnici, uz zvižduke i protestne rekvizite, ali i zabrane.

- Ohladite malo, pozivali su iz Moskve Miloševićeva supruga i sin Marko - oni će ga sahraniti u Moskvi da "tamo odmori dok se Srbija ne vrati sebi".

Patrijarh je poručio da očekuje od državnih organa i naroda da budu na visini svoje odgovornosti pred Bogom, istorijom i tragičnim krajem Miloševićevog zemnog života.

"Kuku meni, Srbijo", uzviknuo je, govorilo se, oboleli patrijarh Pavle."

 

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se