Istorija

Kako je KGB procenio Putinovu ličnost

31.10.2019 U Centralnom državnom arhivu istorijsko-političkih dokumenata u Sankt Peterburgu objavili su profil ličnosti mladog Vladimira Putina koji je napravio KGB, piše „78.ru“.

adminadminComments 0

Kako je KGB procenio Putinovu ličnost 

U Centralnom državnom arhivu istorijsko-političkih dokumenata u Sankt Peterburgu objavili su profil ličnosti mladog Vladimira Putina koji je napravio KGB, piše „78.ru“.

U tekstu se navodi da se budući predsednik Rusije nalazio na listi komsomoljske organizacije u Upravi KGB-a od 1975. godine.

„Tokom rada u organima državne bezbednosti Putin V. V. se pokazao kao izvršilac, diplomirani i savesni radnik. Principijelan. Poseduje autoritet kod kolega“, pokazuju karakteristike.

U dokumentu se naglašava da je Putin majstor sporta SSSR-a u džudou i sambi.

Vladimir Putin je počeo da radi u KGB-u nakon završetka Pravnog fakulteta Lenjingradskog univerziteta 1975. godine.

Putin je radio i u istočnoj Nemačkoj u periodu od 1985. do 1990. godine u spoljnoobaveštajnoj službi. On je 1991. godine dao ostavku iz organa državne bezbednosti.

Podsetimo, televizija „Zvezda“ je prošle godine pokazala sobu u kojoj je Putin živeo dok je učio za agenta na Krasnoznamenom institutu KGB SSSR (današnja Akademija spoljnoobaveštajne službe).

 

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se