Istorija

NOVI ŠOK ZA HRVATE IZ ITALIJE: ISTRA I DALMACIJA SU NAŠI! Ništa još nije gotovo! (FOTO)

04.06.2019 Nakon Antonija Tajanija, člana Forca Italija, i gradski odbornik Trsta Lorenco Đorđi smatra da su Istra, Kvarner i Dalmacija do Splita - italijanska područja.

adminadminComments 0

NOVI ŠOK ZA HRVATE IZ ITALIJE: ISTRA I DALMACIJA SU NAŠI! Ništa još nije gotovo! (FOTO)

Nakon Antonija Tajanija, člana Forca Italija, i gradski odbornik Trsta Lorenco Đorđi smatra da su Istra, Kvarner i Dalmacija do Splita - italijanska područja.

On je na svom nalogu na Fejsbuk nalogu objavio fotografiju, prenetu sa zvanične stranice Italijanskog pokreta iredentista, na kojoj se vidi "silueta Italije", na italijanskoj zastavi, a da se granice te ilustracije protežu na istočnu obalu Jadrana i zahvataju navedena područja sve do Boke Kotorske u Crnoj Gori.

Đorđi navodi da je to Italija i poručuje da se “ništa ne može smatrati gotovim dok se ne završi pravdom”.

Podsetimo, predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani “razbesneo” je ranije ove godine Hrvate i Slovence jer je tokom ceremonije obeležavanja Dana sećanja (na italijanske žrtve u Drugom svetskom ratu) u italijanskoj Bazovici, Istru i Dalmaciju nazvao italijanskom.

“Živeo Trst, živela italijanska Istra, živela italijanska Dalmacija”, rekao je tada Tajani.

On je rekao i da Trst simbolizuje nacionalni identitet Italijana, kao i da u tom gradu puno patili iako su bili prisiljeni da napuste područje u kome su živeli.

“Na kraju su, zahvaljujući istini i pravdi, pobedili i zato danas slavimo uspomenu na te strašne godine i nadamo se da se ovo više nikada neće dogoditi. Uspeli smo da izbegnemo da se zauvek ugasi svetlo nad događajima u Trstu”, rekao je Tajani.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se