Istorija

SLOBINA KLETVA IZ HAGA – ZASTRAŠUJUĆE REČI!

13.09.2018 Kletvu koja ledi krv u žilama bivši predsednik SRJ izrekao je tokom razgovora sa generalima Milošem Đošanom koji je tokom NATO agresije bio komandant artiljerijsko-raketne brigade PVO.

adminadminComments 0

SLOBINA KLETVA IZ HAGA – ZASTRAŠUJUĆE REČI!

Kletvu koja ledi krv u žilama bivši predsednik SRJ izrekao je tokom razgovora sa generalima Milošem Đošanom koji je tokom NATO agresije bio komandant artiljerijsko-raketne brigade PVO.

Bilo je to 30. septembra 2005. godine u Miloševićevoj prostoriji za rad u Ševeningenu. Gde je general stigao u svojstvu svedoka odbrane. Tada smo se videli prvi put.

– Generale upamtite dobro, ja sam ovde, a ni vi ni drugi svedoci ne možete me izvući. Nemojte u želji da pomognete meni, dovesti sebe u nezgodan položaj.

Govorite istinu i to će biti sasvim dovoljno. Bog vidi sve i svakom plaća po zasluzi, a vraća do devetog kolena – poručio je Sloba, a svedoči Đošan.

Đošan je potvrdio ove reči:

– Ne mora čovek da bude veliki vernik da bi prizvao Boga u pomoć.

Voleo bih da je sve one koje je pomenuo stigla neka pravda koja bi morala da poravna račune sa nepravdom njegovog robijanja u Hagu.

Pominjanje Boga i prokletstva do devetog kolena Miloševićev prijatelj tumači kao Slobinu svest da se sve plaća i sve se vraća.

– Slobodan je verovao u Boga, možda ne sasvim, kao što piše u Bibliji, ali je bio vernik u nekom realističnom smuislu. Pa prvo što je rekao kad su ga izručili Hagu bilo je: „Da li vi znate da je danas Vidovdan?“

A oni koji su to uradili i navodno verovali u Boga, ako što su Đinđić, Živković, Batić i kompanija, njima ništa nije smetalo da na takav veliki praznik izruče predsednika protivno odluci Ustavnog suda.

Nije hrišćanski da uopšte pominjem sve to, međutim, svima je već poznato kako su neki od tih ljudi završili svoje živote – kaže Fila.

General Vinko Pandurević poslednji je koji je video Miloševića živog u Hagu.

– Svaki čovek kada dođe u u stanovu kao što je Hag prizove Boga u nekom momentu.

Ovo je bila Slobina opomena, očigledno ne uzaludna jer dobro znamo da su mnogi koji su se ogrešili ispaštali – ističe Pandurević.

Veselin Šljivančanin potvrđuje da je Milošević bio ogorčen.

– Znao je vrlo dobro ko mu je napravio sva zla i kada sam doša u pritvor rekao mi je: „E moj Šljivo i tebe zlotvori dovedoše“.

Kada smo odlazili zajedno u šetnju, umeo je da kaže: „Pa bolje je tri dana živeti kako mi hoćemo, a ne deset godina ponizno i da budemo izdajnici i zlotvori svoga roda“ – prisetio se Šljivančanin.

Srbija Danas

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se