Misterije i zavere

JEZIVA PREDVIĐANJA ŠVAJCARSKOG POLITIČARA: Evropa će nestati jer je krenula na Ruse i zato što nosi jaram – EVO ŠTA ĆE SE DESITI …

03.07.2019 Poslanik i bivši predsednik Velikog saveta kantona Ženeva Gi Metan ispričao je u intervjuu za list „Figaro“ zašto Evropu čeka pad. Metan smatra da je EU krenula pogrešnim putem nakon potpisivanja Mast

adminadminComments 0

JEZIVA PREDVIĐANJA ŠVAJCARSKOG POLITIČARA: Evropa će nestati jer je krenula na Ruse i zato što nosi jaram – EVO ŠTA  ĆE SE DESITI …

Poslanik i bivši predsednik Velikog saveta kantona Ženeva Gi Metan ispričao je u intervjuu za list „Figaro“ zašto Evropu čeka pad.

Metan smatra da je EU krenula pogrešnim putem nakon potpisivanja Mastrihtskog sporazuma 1992. godine. Po njegovom mišljenju, ultraliberalizam “briše sve pred sobom”, dok je proširenje NATO-a dovelo do pogoršanje odnosa sa Rusijom.

“Za demokratu koji poštuje sebe, to je nedopustivo”, naglasio je poslanik.

Metan je uporedio savremenu Evropu sa starom Grčkom, koja je izgubila nezavisnost 146 godine pre naše ere jer nije uspela da izađe na kraj sa unutrašnjim nesuglasicama nakon Peloponeskog rata i obratila se za pomoć Rimu. Sa svoje strane, evropske države su više puta u 20. veku molile SAD da pomognu u rešavanju kriza, piše “Sputnjik”.

“Amerikanci su završili sa našom vojnom nezavisnošću uz pomoć NATO-a, a sada pokoravaju našu ekonomiju, terajući nas da pratimo njihove ekonomske sankcije, namećući nam svoje pravo i kontrolišući našu trgovinu uz pomoć dolara”, izjavio je Metan.

Poslanik je pozvao na stvaranje jedinstvene Evrope koja bi bila slobodna, nezavisna i suverena. Po njegovim rečima, uticaj SAD je „mnogo veći“ od toga što smatraju saveznici.

“Zašto prihvatati američki jaram i kultivisati neprijateljstvo prema evropskoj Rusiji? Ovde se krije zrno raskola koje je postalo fatalno za staru Grčku”, smatra Metan.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se