Misterije i zavere

NEVEROVARTNO! Misteriozna ruka stara 2.000 godina nađena u bunaru u Engleskoj!

24.06.2019 Arheolozi su pronašli misterioznu drvenu ruku staru 2.000 godina na dnu drevnog rimskog bunara u Engleskoj, koja je možda bila postavljena tu kao ponuda bogovima.

adminadminComments 0

NEVEROVARTNO! Misteriozna ruka stara 2.000 godina nađena u bunaru u Engleskoj!

Arheolozi su pronašli misterioznu drvenu ruku staru 2.000 godina na dnu drevnog rimskog bunara u Engleskoj, koja je možda bila postavljena tu kao ponuda bogovima.

Ruka je otkrivena u parku Vart u Raundsu, u Northemptonširu. Arheolozi su bili iznenađeni koliko je ruka dobro očuvana, što ukazuje na to da je možda bila od većeg značaja, piše „Foks njuz“.

Arheološki stručnjak za drvo Majkl Bamfort je u svom izveštaju napisao da je ruka fino izrezbarena od jedne grane, koja koristi prirodno zakrivljenje kako bi formirala lakat, i vrlo dobro je napravljena, jer na njenoj površini nisu vidljivi tragovi alata.

​Bamfort je takođe primetio da je ruka „relativno vitka i graciozna“ i možda je predstavljala ruku sitne odrasle osobe ili adolescenta.

On i njegov tim su bili iznenađeni što je ruka nađena u takvom dobrom stanju, ne samo zato što je radioaktivni ugljenik pokazao da potiče iz perioda od 86. do 240. godine naše ere, već i zato što je bunar bio pun vode.

Međutim, unutra je nedostajalo kiseonika, što je možda doprinelo tome da se ruka očuva, izveštava „San“.

Sputnjik

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se