Vesti

Ambasador Srbije u Podgorici pozvan na razgovor zbog izjava srpskih zvaničnika

20.06.2019 Ambasador Srbije Zoran Bingulac u Podgorici pozvan je danas na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore.

adminadminComments 0

Ambasador Srbije u Podgorici pozvan na razgovor zbog izjava srpskih zvaničnika

Ambasador Srbije Zoran Bingulac u Podgorici pozvan je danas na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore.

Ministarstvo je saopštilo da ga je pozvalo „zbog kontinuiranih, negativnih izjava srbijanskih državnih i drugih zvaničnika o unutrašnjim pitanjima Crne gore, koje su kulminirale izjavom člana Vlade Srbije, ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića“.

Državni sekretar Zoran Janković ocenio je kao „zabrinjavajuće“ i „neprimerene“ izjave ministra Popovića, te da očekuje da će se zvanični Beograd „ograditi“ od tih izjava.

„Teške kvalifikacije iznete na račun predsjednika Crne Gore neprihvatljive su, nisu na liniji dobrosusedskih odnosa i ne doprinose ukupnoj saradnji dve države“, rekao je Janković ambasadoru Srbije.

Kako se dodaje, Janković je „ocenio neprimerenom intenzivnu i negativnu kampanju koja se neopravdano i bez argumenata vodi u Srbiji“ povodom nacrta Zakona o slobodi veroispovjesti, „ili uverenja o pravnom položaju verskih zajednica Crne Gore“.

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije, Nenad Popović, zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, rekao je da je predsednik Crne Gore, Milo Đukanović „najveći kriminalac u Evropi“.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se