Vesti

Američki general: Prednost NATO nad Rusijom više ne postoji

19.09.2019 NATO gubi vojnu prednost nad Rusijom, zbog čega je i pokrenuta redefinicija strategije Alijanse, izjavio je šef američkih snaga general Džozef Danford. Prema saopštenju koje je zvanično izdalo američk

adminadminComments 0

Američki general: Prednost NATO nad Rusijom više ne postoji

NATO gubi vojnu prednost nad Rusijom, zbog čega je i pokrenuta redefinicija strategije Alijanse, izjavio je šef američkih snaga general Džozef Danford.

Prema saopštenju koje je zvanično izdalo američko Ministarstvo odbrane, Danford je izjavio da je Rusija postala ogromna vojna pretnja budući da zvanična Moskva uradila mnogo toga na poboljšanju svoje odbrabmene sposobnosti.

Sada je prednost koju je NATO imao istopljena, dodao je general, zbog čega je je potrebno završiti novu strategiju NATO što pre.

Po tom pitanju oglasio se član odbrambenog komiteta Saveta federacije Rusije Franc Klincevič koji je rekao da je izjava američkog generala manipulativna jer oružane snage Rusije i Alijanse ne mogu biti uporedive.

„Reči američkog generala predstavljaju manipulaciju, jer Rusija niti ima resursa niti snage da uspostvalja kontrolu u drugim teritorijama“, pojasnio je on.

Prema rečima Klinceviča, jedino u čemu Danford može biti u pravu jeste što je Rusija, u tehnološkom smislu, podigla nivo svojih vojnih mogućnosti do nivoa na kojem se nalazi NATO.

„U poslednjih 10 do 15 godina ruske oružane snage su se drastično izmenile, modernizovano je naoružanje i pojavile su se nove tehnologije. To je zaista istina“, dodao je.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se