Vesti

AMERIČKI OBAVEŠTAJCI OTKRILI: Rusiji za najstrašniju raketu na svetu nedostaju ugljenična vlakna …

02.07.2019 Proizvodnja i isporuka ruskh hipersoničnih raketa “Avangard” nastavljaju se po planu i bez ikakvih odlaganja. Ovo je saopšteno iz kabineta zamenika ruskog premijera Jurija Borisova. Kabinet je time re

adminadminComments 0

AMERIČKI OBAVEŠTAJCI OTKRILI: Rusiji za najstrašniju raketu na svetu nedostaju ugljenična vlakna …

Proizvodnja i isporuka ruskh hipersoničnih raketa “Avangard” nastavljaju se po planu i bez ikakvih odlaganja.

Ovo je saopšteno iz kabineta zamenika ruskog premijera Jurija Borisova.

Kabinet je time reagovao na izveštaje u američkim medijima da će Rusija proizvoditi manje raketnih sistema “Avangard” nego što je planirano zbog poteškoća u nabavci komponenata, prenosi Tass.

TV kanal CNBC izneo je juče navodne podatke američke obaveštajne službe da Moskva još nije pronašla dobavljača za ugljenična vlakna, kao zamenu za materjale koji nisu izdržali visoke temperature u početnoj fazi lansiranja.

Televizija je prenela procenu neimenovanog izvora da Rusija navodno neće moći da proizvede više od 60 raketa “jer se pokazalo da je njihov razvoj preskup”.

Proizvodnju novog oružja, uključujući “Avangard”, najavio je ruski predsednik Vladimir Putin u svom godišnjem govoru o stanju nacije u saveznom parlamentu 1. marta 2018. godine.

Putin je poručio da ona mogu da pogode bilo koju tačku na svetu i da mogu da izbegnu američki raketni štit i istakao da “Avangard ne može biti presretnut.

”Avangard” ima interkontinentalni domet i može da leti u atmosferi 20 puta brže od zvuka. Prema meti leti kao meteorit, kao vatrena lopta”, izjavio je Putin.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se