Amerikanci hapse Haradinaja, Ljimaja i Veseljija, poništavaju lažnu nezavisnost, KOSOVO JE SRPSKO?!

Trampov čovek od poverenja, američki senator Ron Džonson boravio je u Beogradu.

Džonson koji je pre Beograda boravio u Prištini, precizno je rekao da Vašington neće dozvoliti nikakve tenzije i izazivanja incidenata kojima se sprečava svaki kompromis Beograda i Prištine, kao i to da je Amerika spremna da iskoristi sve mehanizme da bi to postigla.

Diplomate ocenjuju da je senatorova poruka, iako lepo diplomatski upakovana, jasna: braća Haradinaj, Kadri Veselji i ostali zločinci iz terorističke OVK koji su organizovali incidente biće hapšeni i predati Specijalnom sudu za ratne zločine.

Takođe, u prilog tome ide i poruka KFORa koji je istakao da su pripadnici spremni da intervenišu.

Senator Džonson je, govoreći o kosovskom problemu, naglasio da obe strane moraju da postignu kompromis.

U prilog tezi da je Džonson imao uticaj na ekstremniji deo kosovskih Albanaca kojima rukovodi Haradinaj ide i njegova reakcija nakon sasstanka sa američkim senatorom.

- Međusobno priznanje odblokiraće naš evroatlantski put i u funkciji je mira i stabilnosti u regionu - napisao je Haradinaj na FB profilu.

Diplomata Zoran Milivojević ističe da Priština nema podršku SAD za takvo ponašanje.

- Džonson im je preneo da pod takvim uslovima nema govora da se dalje pregovara. Amerika je spreman da zaoštri stav prema Haradinaju, Veseljiju, jer upravo oni stoje iza incidenata. Specijalni sud za zločine OVK im je prvi kec u rukavu: Daut Haradinaj prvi na listi, pa ramuš, Ljimaj, Veselji... Svi su kandidati ako nastave da se bahate ovako. S druge strane, oni su vezali svoju sudbinu za ekstremni pristup, svaki dogovor je kraj njihove političke karijere, to je suština priče - smatra Milivojević.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se