Vesti

Apelacioni sud poništio optužnicu protiv njenog muža Zorana Marjanovića

08.10.2018 Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje o potvrđivanju optužnice protiv Zorana Marjanovića kojom se tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene na nasipu u Borči 2. aprila 2016. i naložio Višem sudu ponovno odlučivanje.To znači da nije ukinuta optužnica tužilaštva ...

adminadminComments 0

Apelacioni sud poništio optužnicu protiv njenog muža Zorana Marjanovića

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje o potvrđivanju optužnice protiv Zorana Marjanovića kojom se tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene na nasipu u Borči 2. aprila 2016. i naložio Višem sudu ponovno odlučivanje.

To znači da nije ukinuta optužnica tužilaštva protiv Marjanovića već rešenje suda kojim je ona potvrđena.

Usvajanjem žalbi branilaca Zorana Marjnaovića, Apelacioni sud u Beogradu je ukinuo rešenje o potvrđivanju optužnice od 3. avgusta i predmet uputio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje, precizirala je za Tanjug portparol suda Mirjana Piljić.

"Prema oceni Apleacionog suda prvostepeno rešenje je doneto uz bitne povrede odredbi krivičnog postupka, jer su razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja potpuno nejasne i u znatnoj meri protirečne zbog čega se činjenični I pravni zaključci prvostepenog suda za sada ne mogu ispitati, pa se ukidanje pokazalo kao nužno", navela je Piljić.

Marjanović je optužen za svirepo ubistvo suruge Jelene 2. aprila 2016. godine i tereti se za krivično delo teško ubistvo.

Njemu je Apelacioni sud u Beogradu u junu ukinuo pritvor u kojem je bio devet meseci, pošto je uhapšen tek u septembru prošle godine.

Zoranov advokat za Kurir: Očekivali smo ovakvu odluku

Jedan od branilaca Zorana Marjanovića, advokat Stefan Jokić za Kurir je izjavio da je odbrana očekivala ovakvu odluku Apelacionog suda.

- I dalje smo pri stavu da nisu ispunjeni uslovi za opravdanu sumnju da je Zoran Marjanović izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret. Iskaz maloletne Jane koju Viši sud nije cenio, apelacija je uzela u obzir i donela rešenje kako se jedino i može očekivati i vratila na ponovno odlučivanje.

Od Višeg suda očekujemo da se obustavi postupak jer nema opravdane sumnje protiv Marjanovića - rekao je Jokić.

Tanjug

 

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se