Vesti

Blickrig Vašingtona u Venecueli nije uspeo, ali ne odustaju

13.04.2019 Vašingtonu nije uspeo blickrig u Venecueli, ali SAD ne odustaju od namere da smene predsednika Nikolasa Madura, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na 27. Skupštini Saveta za spoljnu i odbrambenu politiku.

adminadminComments 0

Blickrig Vašingtona u Venecueli nije uspeo, ali ne odustaju

Vašingtonu nije uspeo blickrig u Venecueli, ali SAD ne odustaju od namere da smene predsednika Nikolasa Madura, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na 27. Skupštini Saveta za spoljnu i odbrambenu politiku.

„Amerikanci se otvoreno mešaju u unutrašnje stvari suverenih država. Svima su puna usta Venecuele, blickrig smene vlasti nije uspeo, ali Amerikanci nisu odustali od ciljeva obaranja zakonitog predsednika. O tome direktno govori nedavni intervjuu Majka Pompea u kojem on izjavljuje da vojna intervencija nije isključena“, rekao je Lavrov.

Kako je naveo šef ruske diplomatije, ponašanje SAD prema latinoameričkim državama je nedopustivo.

„Amerikanci su čak izvukli iz naftalina zloglasnu doktrinu Monroa, prete da su sledeće na redu Kuba i Nikaragva. Kao da ne znaju da se suprotstavljaju čitavom latinoameričkom svetu, ali i ne samo njemu. Smatram da je takvo ponašanje nedopustivo“, naglasio je ruski ministar.

Podsetimo, državni sekretar Majk Pompeo izjavio je ranije da se Rusija meša u poslove Venecuele i da se tamo nalazi bez odobrenja vlasti.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se