Vesti

Crne prognoze: Najjača evropska ekonomija na korak do recesije

17.04.2019 Nemačka vlada smanjila je danas svoju prognozu privrednog rasta za 2019. godinu drugi put ove godine i sada predviđa rast od 0,5 odsto.

adminadminComments 0

Crne prognoze: Najjača evropska ekonomija na korak do recesije

Nemačka vlada smanjila je danas svoju prognozu privrednog rasta za 2019. godinu drugi put ove godine i sada predviđa rast od 0,5 odsto.

Današnjim saopštenjem prepolovljena je procena rasta od jedan odsto za ovu godinu koju je vlada prognozirala krajem januara, kada je već smanjila predviđanje sa 1,8 odsto.

Prognoza vlade usledila je posle niza smanjenja predviđanja rasta od ekonomista i drugih grupa. ; Nemački ministar ekonomije Peter Altmajer izjavio je na konferenciji za novinare da predviđa rast od 1,5 odsto u 2020. godini.

Izgledi rasta za Nemačku, najveću evropsku privredu, pogođeni su slabijim privrednim rastom u drugim zemljama i naknadnim uticajem sopstvenih loših rezultata krajem prošle godine.

Krajem prošle godine nemački privredni rast smanjen je velikim delom zbog jednokratih faktora vezanih za nove standarde za emisije gasova novih automobila. Prošle godine je nemački GDP porastao je samo za 1,4 odsto.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se