Vesti

Dačić: Ne znam kolika je prednost za Srbiju to što je Palmer srpski zet

31.08.2019 Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da imenovanje Metju Palmera za specijalnog američkog izaslanika za Zapadni Balkan nije iznenađenje i da to pokazuje da SAD žele da se na Balkanu gradi regionalni mir i stabilnost.

adminadminComments 0

Dačić: Ne znam kolika je prednost za Srbiju to što je Palmer srpski zet

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da imenovanje Metju Palmera za specijalnog američkog izaslanika za Zapadni Balkan nije iznenađenje i da to pokazuje da SAD žele da se na Balkanu gradi regionalni mir i stabilnost.

Dačić je za RTS rekao da tu instituciju imaju i neke druge zemlje, poput Nemačke.

"To je samo znak da SAD žele da na neki način formalizuju ono što stalno govore da se podstakne brzo rešenje pitanja, odnosno sve strane na Balkanu da grade regionalni mir i stabilnost, a da li će moći ili ne zavisi od toga šta će biti ključne teme i da li če biti pritiska na Prištinu da ukine takse", rekao je Dačić.

 On je rekao da Palmer dobro poznaje situaciju u regionu i napomenuo da je oženjen Beograđankom, ali da ne zna koliko je to prednost za Srbiju a koliko mana, jer će morati da dokazuje da nije pristrasan.

Dačić je kazao da je postavljanje specijalnog izaslanika potvrda svega što je govorio i dodao da je američka administracija promenila svoj raniji stav o Kosovu i da sada smatra da to pitanje nije rešeno i da treba da se reši.

"Što bi imenovali specijalnog predstavnika ako je to rešeno", kazao je Dačić.

 

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se