Vesti

DAČIĆ: Većih neprijatelja od Klintonovih nećemo imati! Ja se mešam u unutrašnje poslove SAD?!

11.08.2019 Kako su se demokrate u eri dinastije Klinton ponašale prema našem narodu dobro smo na svojoj koži osetili 1999. Oni su izabrali da im Srbija bude neprijatelj, a ne mi.

adminadminComments 0

 DAČIĆ: Većih neprijatelja od Klintonovih nećemo imati! Ja se mešam u unutrašnje poslove SAD?!

Kako su se demokrate u eri dinastije Klinton ponašale prema našem narodu dobro smo na svojoj koži osetili 1999. Oni su izabrali da im Srbija bude neprijatelj, a ne mi.

Ovako je prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić prokomentarisao stav Danijela Servera, američkog eksperta za Balkan, koji je poručio da "nije mudra odluka Dačića da na narednim izborima u SAD organizuje podršku srpskih doseljenika Donaldu Trampu".

- Očigledno je da Dačić misli da ima prijatelje u aktuelnoj administraciji i da želi da ih podrži. Ali, sve što je postigao jeste da je osigurao da ko god bude bio sledeći predsednik SAD iz redova demokrata, njega, a možda i Srbiju, smatra za neprijatelja - upozorio je Server.

Dačić, pak, kaže da ga čudi kako Server pravo koje uživaju Albanci u SAD želi da suspenduje Srbima koji tamo žive.

- Kada Albanci organizovano podržavaju Hilari Klinton i kada po njoj i po njenom suprugu daju čak i imena buticima, onda je to legitiman stav. A kada ja, na nivou ideje, najavim mogućnost da bi Srbi organizovano mogli da podrže Trampa, onda je to mešanje u unutrašnje stvari Amerike. Zaista smešno.

Vicepremijer i šef diplomatije kaže da svojim stavom nikako ne otežava poziciju Srbije.

- Nije nikakva tajna da ogromna većina naroda kod nas ima mnogo više simpatija prema Trampovoj nego prema nekim ranijim administracijama u SAD. A nije da nema razloga za to. Jer, za razliku od Klintonovih, koji su otvoreno rekli da je nezavisno Kosovo njihov porodični legat,Trampov aparat pokazuje za nas ohrabrujuće znake da bi oko budućeg rešenja za kosovski čvor moglo da se pregovara, za razliku od Klintonovih koji misle da su tu priču zapečatili bombama 1999. Srbi treba da postanu organizovani faktor pa nek demokrate razmišljaju kako da osvoje njihove glasove. A mi veće neprijatelje od Klintona i Olbrajtove sigurno nećemo imati.

 

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se