Vesti

Đilas: Mekalister zna šta se dešava u Srbiji, ali odbija da stvari nazove pravim imenom

26.08.2019 Predsednik stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da predsedavajući Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister zna šta se dešava u Srbiji, ali da iz "njemu znanih razloga odbija da stvari nazove pravim imenom".

adminadminComments 0

Đilas: Mekalister zna šta se dešava u Srbiji, ali odbija da stvari nazove pravim imenom

Predsednik stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da predsedavajući Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister zna šta se dešava u Srbiji, ali da iz „njemu znanih razloga odbija da stvari nazove pravim imenom“.

„Da je gospodin Mekalister stvarno hteo da čuje kakvo je stanje u Srbiji, mogao je da pozove na sastanak članove Stručnog tima protesta Jedan od pet miliona, predstavnike svih političkih stranaka ili građane koji već osam meseci protestuju“, naveo je Đilas u saopštenju.

Đilas je ocenio da je najava da će sledeći izveštaj Evropske komisije sadržati preporuke za sprovođenje fer i poštenih izbora, „praktično priznanje Evrope da u Srbiji nema uslova za normalan izborni proces“.

Naveo je i da bi „bilo korisno“ da se Mekalister kada kaže „da je parlament mesto za demokratsku debatu“, priseti da opozicija bojkotuje rad Skupštine Srbije u skladu sa Sporazumom sa narodom koji je potpisalo više od 200.000 građana.

„Razlozi za bojkot parlamenta najbolje su definisani u Izveštaju Evropske komisije u kome je izražena zabrinutost radom parlamenta, slobodom izražavanja i borbom protiv organizovanog kriminala“, izjavio je Đilas.

 

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se