Vesti

Đoković samouveren: Vratio sam se

08.08.2018 Srpski teniser Novak Đoković smatra da bi na Mastersu u Torontu mogao dodatno da podigne samopouzdanje pred poslednji Gren slem sezone - US Open.

adminadminComments 0

Đoković samouveren: Vratio sam se

Srpski teniser Novak Đoković smatra da bi na Mastersu u Torontu mogao dodatno da podigne samopouzdanje pred poslednji Gren slem sezone - US Open.

Nekada prvi teniser sveta u Kanadu je stigao kao šampion Vimbldona, čime je i zvanično potvrdio da je spreman da se, posle duge pauze zbog problema sa laktom, ponovo takmiči na najvišem nivou.

U prvom kolu Rodžers kupa savladao je Mirzu Bašića iz Bosne i Hercegovine sa 6:3, 7:6(3).

"Osećam da sam na novom početku posle osvojenog Vimbldona. Vratio sam se, ali još imam na čemu da radim. Želim da podignem samopouzdanje na ovoj podlozi i nadam se da ću imati dobar turnir", kazao je Đoković koji je u Kanadi trijumfovao četiri puta u karijeri.

"Sa uspehom sam se takmičio i u Torontu i u Montrealu, želeo sam da odigram dobro prvi meč. Očigledno je da je potrebno vreme kako bih se navikao na novu podlogu, uslovi ovde su znatno drugačiji nego u Evropi."

Od Srbina se očekuje mnogo, kako na ovom turniru, tako i do kraja godine. Iako se početkom sezone prilično mučio da pronađe svoju igru, činjenice da je osvojio Gren slem, te da do kraja ne brani ni jedan poen, ukazuju da bi mogao još da napreduje.

"Frustrirajuće je kada igrate tako dobro sedam ili osam godina i znate da nam tom nivou niste mesecima. Radio sam naporno, možda i najviše u životu, ali nisam mogao da dođem do željene igre. Napredak u mojoj igri je došao zahvaljujući konstantnsti, ali kada bih morao da biram udarac to bi bio servis. Igrao sam dobro na Vimbldonu, protiv Nadala u polufinalu, i kada je najviše trebalo u finalu protiv Andersona", kazao je Đoković.

S obzirom na to da su Federer, Nadal i on osvojili tri najveća turnira do sada, novinare je zanimalo šta 13-struki Gren slem šampion očekuje pred US Open.

"Optimističan sam uvek kada idem na turnire na kojima se mnogo očekuje od mene. Sada je drugačije, jer već imam Gren slem titulu ove sezone. Tvrda podloga je uvek bila dobra za mene, na njoj sam ostvario nejviše uspeha. Uveren sam da će biti dobro i ove godine."

Đoković će u drugom kolu turnira igrati protiv domaćeg tenisera Petera Polanskog, 121. igrača sveta.

Mečeve sa Rodžers kupa možete pratiti uživo na kanalima Sport Kluba.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se