Vesti

Francuska proterala porodicu iz BiH koja je pretukla ćerku zbog momka Srbina

25.10.2020 Francuska je proterala porodicu iz Bosne i Hercegovine, koja je kćerku pretukla i obrijala joj kosu, jer je želela da se uda za Srbina, saopštilo je francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova, prenosi Rojters.

Ministarstvo je navelo da je pet članova porodice devojčice u istočnom gradu Bezansonu 24. oktobra deportovano u Sarajevo.

adminadminComments 0

Francuska proterala porodicu iz BiH koja je pretukla ćerku zbog momka Srbina

Francuska je proterala porodicu iz Bosne i Hercegovine, koja je kćerku pretukla i obrijala joj kosu, jer je želela da se uda za Srbina, saopštilo je francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova, prenosi Rojters.

Ministarstvo je navelo da je pet članova porodice devojčice u istočnom gradu Bezansonu 24. oktobra deportovano u Sarajevo.

"Ovo proterivanje sa nacionalne teritorije posledica je neprihvatljivog ponašanja porodice u avgustu, naročito premlaćivanja i brijanja kose devojke koja je bila zaljubljena u mladog Srbina, osobu druge veroispovesti", objasnili su iz Ministarstva.

Članovi porodice iz BiH su posebno organizovanim letom, u pratnji francuske policije, stigli danas popodne na sarajevski aerodrom.

"Nakon obavljene granične kontrole, dopušten im je ulazak u Bosnu i Hercegovinu", saopšteno je iz Granične policije BiH.

Francuski ministar policije Žerald Darmanan na svom Tviter nalogu je napisao: "Kao što smo se i zavetovali, porodica koja se kukavički obrušila na svoju kćerku i nećakinju, udarajući je i idući toliko daleko da je prisiljava da se ošiša jer je bila zaljubljena u muškarca druge vere, jutros je proterana", prenosi Radio Slobodna Evropa.

Navedeno je i da je devojka pod nadzorom socijalne službe i da će sa 18 godina dobiti pravo stalnog boravka.

Francuski mediji su u avgustu izvestili da je porodica pretukla devojku (17), muslimanku iz BiH i da su je ošišali do glave, jer je želela da se uda za Srbina (20).

(Beta)

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se