GOTOVO JE MIHOLJSKO LETO! Evo kada nam stiže PROMENA vremena! Ipak, i dalje imamo DOBRE VESTI za sve koji ne vole zimu!

I dok uživamo u Miholjskom letu, pitamo se dokle će trajati?

Do subote će nam biti vreme identično današnjem.

A najviše dnevne temeprature biće od 20 do 25 stepeni.

Vetar će se u potpunosti smiriti. Potom će u subotu, takođe, biti sunčano i toplo, ali za stepen dva niža temepratura.

A onda će nam nedelja doneti promenu, tvrdi Đorđe Đurić, meteorolog.

- Biće pojačan severozapadni vetar, očekuje se i naoblačenje koje će doneti slabu kišu. Ona će padati u južnim predelima Srbije. Temperatura će pasti i vratiti se na normalne vrednosti za ovo doba godine i iznosiće od 13 na severozapadu zemlje do 19 na jugoistoku. Jutarnja temepratura će biti od 6 do 12 stepeni - kaže Đurić.

Prema njegovim rečima, od sledeće nedelje nam sledi prava jesen.

- Ne očekuje se jače zahlađenje, odnosno očekivane su maksimalne dnevne oko 15 stepeni, što je uobičajeno za treću dekadu oktobra. Što se tiče padavina, još su pod znakom pitanja. Odnosno, nema najave za neke obilne padavine. Do kraja meseca zadržaće se takvo vreme. Imaćemo red sunca, oblaka, slabe kiše - navodi on.

Kako Đurić dodaje, novembar će se nastaviti u istom stilu, odnosno maksimalne dnevne temeprature biće oko 13 stepeni, što je malo iznad proseka.

- U Beogradu će biti srednja dnevna temepratura oko 8 stepeni. Počeće magle, prizmeni mrazevi, ali ništa neobično za to doba godine. Kako dublje budemo ulazili u jesen, dešavaće se da u dolinama bude magle, dok će planinski vrhovi biti obasjani suncem - kaže on.

 

Blic

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se