Vesti

Haradinaj podneo ostavku: Tajni plan predaje Kosova u završnici

19.07.2019 Kosovski premijer Ramuš Haradinaj podneo je ostavku na sednici vlade, javlja RTS. Na sednici kosovske vlade Ramuš Haradinaj je podneo ostavku. Očekuje se njegovo obraćanje. Dopisnik RTS-a sa Kosmeta j

adminadminComments 0

Haradinaj podneo ostavku: Tajni plan predaje Kosova u završnici

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj podneo je ostavku na sednici vlade, javlja RTS.

Na sednici kosovske vlade Ramuš Haradinaj je podneo ostavku. Očekuje se njegovo obraćanje.

Dopisnik RTS-a sa Kosmeta javlja da je Haradinaj dobio poziv za Hag.

“Podnosim neopozivu ostavku sa pozicije premijera Republike Kosova. Želim da vam se zahvlim na ukazanom poverenju i podršci. Razlog je taj što sam dobio poziv od Specijalizovanih veća u Hagu kao osumnjičeni”, kazao je emotivnim tonom na zasedanju Vlade Haradinaj u petak. a prenosi Radio Slobodna Evropa

On je kazao da nije optužen već da je pozvan da se pojavi pred tim sudom u svojstvu osumnjičenog.

“Posle ostavke, mandat vraćam narodu i vi ste prvi koje o tome obaveštavam”, rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare u Prištini održanoj posle sednice Vlade Kosova.

On je kazao da je na predsedniku Kosova Hašimu Tačiju da počne konsultacije sa parlamentarnim strankama i zakaže datum održavanja novih izbora.

“Na sledećim izborima ću se kandidovati i ja i moja stranka, ali nisam mogao da vodim zemlju u ovakvoj situaciji jer bi otežalo položaj Kosova”, naveo je Haradinaj.

Nakon što je na sednici kosovske vlade podneo ostavku, Haradinaj se oglasio na svom Fejsbuk profilu.

On se pre svega zahvalio građanima Kosova na poverenju i podršci i objasnio zbog čega je doneo odluku da se povuče sa mesta premijera.

“Nepovratno se odričem dužnosti premijera Republike Kosovo i želim vam zahvaliti na poverenju i podršci. Razlog za ovu odluku je da sam pozvan da dođem na saslušanje u Haške specijalizovane komore kao osumnjičeni.

Vlade i sile su zamenljive, mi živimo u demokratiji.

Čast premijera i države mora biti sačuvana. U Hagu će se Ramuš Haradinaj suočiti sa braniteljima, u čast albanskih boraca.

Moja država je Kosovo”, napisao je Haradinaj na svojoj Fejsbuk stranici.

(Beta,RTS, RSE, B92)

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se