Vesti

IRANSKI MINISTAR DIGAO SVET NA NOGE: Saveznici se stide Amerikanaca! Doneli su nasilje, ratove, pokolje...

06.08.2019 Šef iranske diplomatije Muhamed DŽavad Zarif izjavio je da njegova zemlja ima samo jednog neprijatelja i to Sjedinjene Američke Države.

adminadminComments 0

IRANSKI MINISTAR DIGAO SVET NA NOGE: Saveznici se stide Amerikanaca! Doneli su nasilje, ratove, pokolje...

Šef iranske diplomatije Muhamed DŽavad Zarif izjavio je da njegova zemlja ima samo jednog neprijatelja i to Sjedinjene Američke Države.

“SAD su izolirane u celom svetu. Oni ne mogu da sastave koaliciju. Zemlje koje su im prijatelji stide se da budu sa njima u koaliciji”, rekao je Zarif.

On je potvrdio da je odbio poziv na sastanak sa američkim predsednikom Donaldom Trampom u Beloj kući, uprkos, kako tvrdi, pretnjama sankcijama protiv njega.

"U NJujorku mi je rečeno da ću biti za dve nedelje meta sankcija ako ne prihvatim tu ponudu, koju srećom nisam prihvatio", rekao je Zarif.

SAD i Iran su od prošle godine u žestokom sukobu zbog nuklearnog programa, napada na tankere u Persijskom zalivu…

“Kršenjem zakona sami su stvorili takvu situaciju i podstakli napetost i krize. Iran je znao da zažmuri na poneko kršenje pomorskog prava u Zalivu… Ali to više neće da čini. Iran je odgovoran za bezbednost u Zalivu i u regionu”, naveo je on.

SAD su zbog napetosti i pretnji u Persijskom zalivu predložili da se formira koalicija zapadnih zemalja.

“Podmetač požara ne može da bude i vatrogasac. Amerikanci mogu samo da donesu nasilje, rat i pokolj”, zaključio je Zarif.

 

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se