Vesti

Lavrov: Naučili smo lekciju s Južnim tokom, sad ima uslov

22.02.2019 Rusiji su potrebne čvrste garancije EK za izgradnju tranzitne linije gasovoda "Turski tok", izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.

adminadminComments 0

Lavrov: Naučili smo lekciju s Južnim tokom, sad ima uslov

Rusiji su potrebne čvrste garancije EK za izgradnju tranzitne linije gasovoda "Turski tok", izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.

"Izgradnja ''Turskog toka'' napreduje prema planu. Razmatraju se i opcije za produžetak kopnene tranzitne linije ovog gasovoda u evropskom pravcu", rekao je Lavrov, a prenosi ruska agencija Tas s.

"Međutim, s obzirom na tužne lekcije povezane sa ''Južnim tokom'', čvrste pravne garancije Evropske komisije su svakako potrebne", dodao je on. 

"Gasprom je prošle godine oborio rekord u isporukama gasa na evropsko tržište. Realizacija velikih infrastrukturnih projekata se nastavlja, među kojima je i Severni tok 2 koji bi trebalo da, preko najkraće i najjeftinije rute, diverzifikuje snabdevanje gasom za evropske potrošače", rekao je Lavrov. 

Prva linija gasovoda "Turski tok" namenjena je za isporuke gasa tržištu Turske, a druga za zemlje južne i jugoistočne Evrope. Kapacitet svake linije je po 15,75 milijardi kubnih metara gasa godišnje.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se