Vesti

Mladi muslimani o gej paradi u Sarajevu: To je parada srama

06.09.2019 Udruženje Mladi muslimani iz Sarajeva nazvalo je gej paradu koja će se u tom gradu održati u nedelju paradom srama i zlom.

adminadminComments 0

Mladi muslimani o gej paradi u Sarajevu: To je parada srama

Udruženje Mladi muslimani iz Sarajeva nazvalo je gej paradu koja će se u tom gradu održati u nedelju paradom srama i zlom.

Oni su, kako prenosi Indeks, pozvali bošnjačke političare, građane, islamsku zajednicu i intelektualce da je bojkotiraju, dok su potporu međunarodnih zvaničnika ovom okupljanju ocenili neprijateljskom i destruktivnom.

Reč je o prvom skupu LGBT osoba u glavnom gradu BiH, zbog čega je angažovano 1100 policajaca, među kojima i posebni snajperski timovi i zaštitari. Biće postavljene betonske zapreke uz sporedne ulice u središtu grada kojima će se kretati kolone.

Skup su podržali zvaničnici, uključujući i strane diplomate, a iz više udruženja stigle su poruke osude. Tako su iz udruženja Mladi muslimani poručili da od političara očekuju više samopoštovanja, tvrdeći da većina građana ne podržava Paradu ponosa LGBT zajednice koja po njima uopšte nije diskriminisana u BiH.

Istovremeno su pozvali na snažnije angažovanje verskih vođa kako bi promovisali i drugačije vrednosti, ističući stav vođstva Islamske zajednice u BiH iz 2015. po kojem je homoseksualnost greh.

Podršku međunarodnih zvaničnika Paradi ponosa ocenili su kao licemernu.

"Sigurno Vam je poznato da većina građana BiH podršku ovoj problematičnoj grupaciji doživljava kao nešto što je nametnuto, tuđe i strano i kao nešto neprirodno i protivno našoj kulturi i tradicionalnim vrednostima, zbog čega Vaše delovanje smatramo neprijateljskim i destruktivnim", ističe se iz udruženja Mladi muslimani.

Medijima su sugerisali da Paradu ponosa nazivaju paradom srama ili s odrednicom takozvana.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se