Vesti

NA ISTOKU SE RAĐA NOVA SUPERDRŽAVA?! Počela je ubrzana integracija! Putin dao zeleno svetlo! Radost u Moskvi, Rusija će biti nesalomiva!

02.08.2019 Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko naložio je ministrima te zemlje da ubrzaju usaglašavanje programa dejstava za produbljivanje integracije s Rusijom, saopštio je nakon savetovanja o ekonomskim pitanjima beloruski premijer Sergej Rumas.

adminadminComments 0

NA ISTOKU SE RAĐA NOVA SUPERDRŽAVA?! Počela je ubrzana integracija! Putin dao zeleno svetlo! Radost u Moskvi, Rusija će biti nesalomiva!​​​​​​​

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko naložio je ministrima te zemlje da ubrzaju usaglašavanje programa dejstava za produbljivanje integracije s Rusijom, saopštio je nakon savetovanja o ekonomskim pitanjima beloruski premijer Sergej Rumas.

On je naveo da je na sastanku, pored drugih pitanja, bilo reči o razvoju odnosa s Rusijom.

Šef države je detaljno govorio članovima vlade o čemu je nedavno u Sankt Peterburgu razgovarao s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i naložio da se ubrza rad na usaglašavanju odredbi obnovljenog programa dejstava.

- Svi prvobitni rokovi koji su bili utvrđeni, treba da se poštuju. Vlada, bukvalno, upravo sada počinje da obrađuje sa svojim kolegama sva za sada neusaglašena pitanja o produbljivanju integracije s Ruskom Federacijom - naveo je Sergej Rumas.

Premijer je dodao da je ostalo da se usaglasi još nekoliko pitanja u vezi s programom dejstava, a nakon toga bi trebalo da bude izrađen plan po sektorima, koji će u novembru biti predstavljen šefovima dveju država.

Dogovor o stvaranju Savezne države Rusije i Belorusije potpisan je 8. decembra 1999. godine. Moskva je ranije saopštila da tema integracije Rusije i Belorusije ne predviđa bilo kakvo prisajedinjenje država, već da je reč o širenju savezničkih odnosa.

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je sredinom jula s predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom u Sankt Peterburgu o daljem razvijanju integracije.

Putin je tom prilikom naveo da je s Lukašenkom analizirao sve što je učinjeno u okviru Saveznog dogovora, kao i razloge zbog kojih određena pitanja još nisu rešena. Ruski lider je, takođe, istakao da je Belorusija najbliži strateški partner Rusije.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se