Vesti

Najveće ulaganje Rusije u istoriji, Srbiji otvorena vrata

27.11.2018 Specijalni predstavnik predsednika Rusije za pitanja digitalizacije i tehnološkog razvoja Dmitri Peskov predložio je da se Srbija uključi u ruske projekte.

adminadminComments 0

Najveće ulaganje Rusije u istoriji, Srbiji otvorena vrata

Specijalni predstavnik predsednika Rusije za pitanja digitalizacije i tehnološkog razvoja Dmitri Peskov predložio je da se Srbija uključi u ruske projekte.

Peskov je to predložio na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a reč je o projektima za koje će do 2024. biti izdvojeno 430 milijardi dolara. 

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog sveobuhvatnog razvoja saradnje dveju zemalja, a posebno time što se ona širi i na oblast digitalizacije i tehnološkog razvoja. 

Vučić je predstavio dostignuća Srbije u toj oblasti, s obzirom na to da izvoz IT usluga raste svake godine za 30 odsto i da će doprinos tog sektora BDP Srbije premašiti pet odsto. 

Peskov je rekao da je pozitivno iznenađen srpskim uspesima u inovacijama. 

On je predložio da se Srbija uključi u ruske projekte za koje će, kroz plan za digitalnu ekonomiju, do 2024. godine biti izdvojeno 430 milijardi dolara, što je najveće ulaganje u razvoj Rusije u njenoj istoriji, navodi se u saopštenju. 

Vučić je izrazio je zahvalnost Putinu i Ruskoj Federaciji na principijelnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se