Vesti

Napad na srpske učenike u Podgorici: Marš Srbi, napolje! Crnom Gorom upravljaju Hrvati!

28.06.2019 Učenici srpske nacionalnosti napadnuti su verbalno, ali i fizički u Osnovnoj školi „Dragiša Ivanović“ u Podgorici, a uprava škole i nastavnici nisu na to reagovali.

adminadminComments 0

Napad na srpske učenike u Podgorici: Marš Srbi, napolje! Crnom Gorom upravljaju Hrvati!

Učenici srpske nacionalnosti napadnuti su verbalno, ali i fizički u Osnovnoj školi „Dragiša Ivanović“ u Podgorici, a uprava škole i nastavnici nisu na to reagovali.

Glavni akter neprimerenog ponašanja je učenica osmog razreda K. P, koja je prvo pevala ustašku pesmu „Čavoglavu“ ispred zbornice i to u prisustvu dežurnog nastavnika M. B, koji nije reagovao, prenosi „in4s“.

Ona je u školu donela i nož koji je stavila pod grlo učenici J. P, pa je nastavnica prekinula čas i pozvala razrednu, prenosi Tanjug.

Učenica K. P. je, takođe, napala učenike J. P, B. I, P. Š. i J. J, koje je udarala pesnicama i nogama, pa su narednog dana u školu došli roditelji napadnutih učenika, ali umesto da se situacija smiri, došlo je do konflikta sa roditeljima K. P.

Učenica je napala verbalno i učenika D. Đ, kome je zapretila: „Videćeš ti, Srbine, šta te čeka.“

Učenica je u školu donosila i improvizovane letke, rukom pisane, koje je delila po razredu, a na kojima piše: „Marš Srbi, napolje. Crnom Gorom upravljaju Hrvati.“

Niko od nadležnih u školi, ni u crnogorskom Ministarstvu prosvete nije se zasad oglasio o tom slučaju, navodi portal.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se