Vesti

Netanijahu zapretio Iranu lovcima F-35

09.07.2019 Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je posetio eskadrilu najnovijih aviona F-35 i izjavio da oni mogu biti upotrebljeni protiv Irana.

adminadminComments 0

Netanijahu zapretio Iranu lovcima F-35

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je posetio eskadrilu najnovijih aviona F-35 i izjavio da oni mogu biti upotrebljeni protiv Irana.

„Iran je nedavno pretio da može da uništi Izrael. Treba imati na umu da naši avioni mogu da stignu bilo gde na Bliskom istoku, uključujući Iran i svakako Siriju“, izjavio je Netanijahu.

Kako se navodi, u ovom trenutku Izrael je jedina država na Bliskom istoku koja poseduje avione pete generacije F-35.

Izjava izraelskog premijera usledila je posle pretnje koju je Izraelu uputio iranski poslanik Mojtaba Zolnour, da Iran može da uništi Izrael.

Inače, Izrael je u više navrata kritikovao Teheran zbog navodnih nastojanja da proširi svoju moć u Siriji i uspostavi stalno vojno prisustvo u Arapskoj Republici.

Izraelske snage odbrane (IDF) izvršile su vazdušne napade protiv, kako su tvrdile, iranskih vojnih ciljeva u Siriji, dok je Teheran u više navrata saopštavao da samo šalje vojne savetnike u Damask da mu pomognu u borbi protiv terorizma.

Iran, koji odbija da prizna Izrael, pojačao je svoju retoriku protiv Izraela, obećavajući da će ga izbrisati sa političke mape.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se