Vesti

Novak "počistio" Zvereva za finale i 2. mesto!

13.10.2018 Novak Đoković pobedio je Aleksandera Zvereva sa 6:2, 6:1 u polufinalu turnira iz Masters 1000 serije u Šangaju.

adminadminComments 0

Novak "počistio" Zvereva za finale i 2. mesto!

Novak Đoković pobedio je Aleksandera Zvereva sa 6:2, 6:1 u polufinalu turnira iz Masters 1000 serije u Šangaju.

Kao i cele nedelje, Novak je izvanredno servirao, protivniku nije dozvolio nijednu brejk loptu, a od 2:2 u prvom setu dominirao je i uzeo 10 od sledećih 11 gemova. Tako se srpski teniser revanširao Zverevu za poraz u njihovom jedinom dosadašnjem duelu, prošle godine u finalu Rima. Đoković je pobedom osigurao drugo mesto na ATP listi, a u finalu će igrati sa boljim iz meča Federer – Ćorić (14.00, Sport klub).Ukupno je Novak imao šest vinera i devet neiznuđenih grešaka, a taj odnos kod Zvereva bio je 7/24. Đoković će se u nedelju boriti za 32. trofej iz Masters serije, a četvrti u Šangaju. Statistiku meča pogledajte OVDE:

U prva dva gema teniseri nisu imali problema na svoj servis, a prvi je pripretio Zverev dobivši dve nešto duže razmene za 0-30. Međutim, Đoković je ostao smiren, preciznim servisima omogućio je sebi kontrolu u narednim poenima, a četvrti poen u nizu i gem uzeo je agresivnim drugim servisom u forhend rivala – 2:1.

Obojica su izuzetno dobro servirali, pa su naredna dva gema proletela, a Đoković je vodio 3:2. A onda je u šestom gemu Novak napravio brejk. Dobro je čitao servise rivala, a na 15:15 Zverev je malo zakasnio s izlaskom napred i poslao je volej u mrežu. Na 15:30 dogodila se sporna situacija – Aleksander je napravio duplu grešku, ponovljeni snimak pokazao je da je drugi servis bio unutra, ali Nemac nije tražio čelendž.

To ga je skupo koštalo jer je u narednom poenu Đoković sjajnom odbranom naterao Zvereva na grešku forhendom – 4:2.U narednom gemu ključni je bio poen na 30:15, kada je Zverev pogrešio u dužoj razmeni, a ubrzo je na semaforu stajalo 5:2 za srpskog tenisera. Tada je Nemac izgubio kontrolu u razmenama, postao je i nervozan, pa je Novak napravio još jedan brejk i završio set za 31 minut (6:2).

Pošto je bacio reket na početku drugog seta, Zverev je zaigrao nešto bolje i na Novakov servis od 30-0 došao do 30-30, ali je Novak ipak poveo 1:0. Aleksander se potom pribrao i osvojio prvi gem posle pet uzastopno izgubljenih.

Lako je Novak osvojio naredni gem, neiznuđene greške sveo je na minimum, pa u sledećem gemu Zverev nije imao rešenja u razmenama, pa je posle tri greške bilo 15-40.

Već prvu brejk loptu Novak je realizovao tako što je iznudio grešku Nemca na mreži za 3:1.Slomio je Zverev reket posle izgubljenog prvog poena u petom gemu, a zatim kao da se probudio i uzeo dva u nizu.

Kretanje mu je bilo mnogo bolje u sledećim poenima, ali je Đoković forhendima diktirao ritam i na kraju na mreži završio gem za 4:1.To je bio i kraj, jedino je Novak u poslednjem gemu dozvolio sebi da dođe od 40-0 do izjednačenja, samo da bi sledeća dva poena lako dobio i došao do pobede.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se