Vesti

OBRAČUN SAD I RUSIJE USRED SRBIJE: “Posle dolaska Palmera, sad mi je jasno zašto su Rusi već poslali Harčenka …”

01.09.2019 Imenovanjem Metjua Palmera za specijalnog izaslanika SAD za Balkan postalo mi je još jasnije zašto su Rusi za ambasadora odabrali Harčenka, kaže Nebojša Čović. Bivši šef koordinacionog tela za KiM i p

adminadminComments 0

OBRAČUN SAD I RUSIJE USRED SRBIJE: “Posle dolaska Palmera, sad mi je jasno zašto su Rusi već poslali Harčenka …”

Imenovanjem Metjua Palmera za specijalnog izaslanika SAD za Balkan postalo mi je još jasnije zašto su Rusi za ambasadora odabrali Harčenka, kaže Nebojša Čović.

Bivši šef koordinacionog tela za KiM i predsednik KK Crvena Zvezda Nebojša Čović ocenjuje Palmerovo imenovanje kao poruku SAD da će se više uključiti u proces sa Prištinom i da će biti više prisutna u dijalogu.

“Metju Palmer je iskusan, poznaje region. Njegova diplomatska karijera je počela u Beogradu. Govori srpski jezik, pragmatičan je. Srpski je zet, što može da bude pozitivno i negativno, jer stalno treba u javnosti da se dokazuje kako balansira i kako je objektivan”, kaže Čović.

Čović je podsetio na činjenicu da je Palmer diplomatski sazrevao u vreme administracije Klintona, a da se zna “da su Amerikanci bili konstruktori u pravljenju ovakvog monstruma kakvo je Kosovo”.

“Ono što je evidentno na prvi pogled je to da se Amerika snažnije angažuje ovde. Sada mi je još jasnije i zašto su Rusi za ambasadora u Beogradu izabrali Harčenka, koji je, takođe, veliki poznavalac problematike Kosova i Metohije”, naglašava Čolić.

“Biće vruća jesen”, zaključuje on.

(B92,Prva)

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se