Vesti

Od ponedeljka PREOKRET i KRAJ ZIME! Pogledajte kakvo nas vreme očekuje u martu i aprilu!

02.03.2018 Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će sutra na severu i istoku biti ledeni dani sa temperaturom od -8 do 0 stepeni.Upozorava se i da će danas u vecini krajeva, a u subotu uglavnom na severu i istoku padati kiša koja će se mestimično lediti na ...

adminadminComments 0

Od ponedeljka PREOKRET i KRAJ ZIME! Pogledajte kakvo nas vreme očekuje u martu i aprilu!

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će sutra na severu i istoku biti ledeni dani sa temperaturom od -8 do 0 stepeni.

Upozorava se i da će danas u vecini krajeva, a u subotu uglavnom na severu i istoku padati kiša koja će se mestimično lediti na tlu.

Prema prognozi, sutra će u Srbiji biti pretežno oblačno i toplije sa kišom koja ce se mestimično lediti na tlu, samo ujutru i pre podne na severu, a u Timočkoj Krajini i u višim planinskim predelima tokom dana sa snegom.

Vetar slab i umeren, u košavskom području jak, na jugu Banata i u donjem Podunavlju i olujni, južni i jugoistočni, uveče na severu u skretanju na severoistočni pravac.

Jutarnja temperatura od - 8 do -2 , a najviša dnevna od -2 na severu i u Timockoj Krajini do 7 stepeni na jugu.

U Beogradu će sutra biti pretežno oblačno, ujutru sa snegom, tokom dana sa kišom koja će se u pojedinim delovima grada lediti na tlu.

Vetar slab i umeren, pre podne povremeno i jak, jugoistočni. Jutarnja temperatura biće od -7 do -5, a najviša dnevna oko nula stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 9. marta, u subotu i nedelju biće umereno do potpuno oblačno mestimicno sa kišom, susnežicom i snegom, kiša ce se u subotu ujutru mestimično lediti na tlu, uglavnom na severu i istoku.

U ponedeljak veći deo dana pretežno sunčano i toplije, krajem dana novo naoblačenje sa kišom sa jugozapada. U nedelju i ponedeljak u košavskom području vetrovito sa umerenim i jakim jugoistocnim vetrom.

Od utorka promenljivo oblačno i toplije u pojedinim danima sa kišom uglavnom slabog intenziteta.

Mart kišovit i hladan

Što se tiče prognoze za prvi mesec proleća, prema prognozi AccuWeather očekuje nas kišni mart sa temperaturama oko 15 stepeni.

Od ponedeljka 5. marta nema više zimskih temperatura i minusa. Očekuje nas kišni period koji će se zadržati sve do kraja aprila.

Prvi dan proleća, 21. mart predviđeno je 13. stepeni sa kišom. Međutim, krajem meseca kreće otopljenje.

Prolećni april, ali kišovit

Već prve nedelje aprila uživaćemo u pravim prolećnim temperaturama, kada će se biti oko 20 stepeni.

Druga i treća nedelja aprila biće malo hladnija, sa padavinama, dok poslednje sedmice aprila vraća se lepo vreme. Period bez kiše najavljen je za maj, sa temepraturama oko 23 stepena.

Tanjug

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se