Vesti

Oluje, poplave i klizišta! Automobili ne prelaze mostove na Severnom moru, brodovi ne plove! ŠIROM EVROPE ALARMI UPOZORENJA!

10.08.2018 Širom Evrope metorološke službe upozoravaju na opasnost. Na severu kontinenta i u južnim delovima Francuske na snazi su upozorenja na olujne vetrove, poplave, klizišta, dok se u Portugaliji vatrogasne jedinice bore da spreče ponovno razbuktavanje požara koji ...

adminadminComments 0

Oluje, poplave i klizišta! Automobili ne prelaze mostove na Severnom moru, brodovi ne plove! ŠIROM EVROPE ALARMI UPOZORENJA!

Širom Evrope metorološke službe upozoravaju na opasnost. 

Na severu kontinenta i u južnim delovima Francuske na snazi su upozorenja na olujne vetrove, poplave, klizišta, dok se u Portugaliji vatrogasne jedinice bore da spreče ponovno razbuktavanje požara koji su prošle nedelje uništili desetine kuća.

Vlasti u Portugaliji saopštile su danas da su uspele da stave pod kontrolu veliki požar na jugu zemlje, nakon nedelju dana borbe.

Direktorat za vodu i energiju Norveške, objavio je, sa druge strane, narandžasti alarm u planinskom regionu na jugu te zemlje, zbog klizišta, oluja i očekivanih obilnih padavina koja stižu u severnu Evropu.

 

Do danas su, širom Norveške, brodske kompanije otkazale plovidbe, a vlasti su upozorile planinare na snažne vetrove i pozvale ljude da obezbedu zaštitu za svoje male čamce, šatore i sličnu opremu.

Olujni vetrovi se očekuju širom obale Severnog mora, a izdata su upozorenja da lakša vozila ne bi trebalo da prelaze mostove.

Zbog oluja koje su pogodile jug Francuske u četvrtak je evakuisano oko 1.600 ljudi iz tri regiona u toj zemlji. Na društvenim mrežama se pojavila i fotografija vodene pijavice koja je protutnjala planinskim predom.

Visoki vojni zvaničnik iz južnog francuskog regiona Garda kazao je da je taj region najgore pogođen velikim olujama i poplavama, ali naglasio da su deca uspešno spasena.

Oko 119 dece od kojih su mnoga nemačke nacionalnosti, evakuisano je iz kampa u tom regionu u četvrtak uveče.

U petak je šef regionalne žandarmerije Loren Has kazao da su sva deca spasena i dodao da je spaseno i 46 odraslih, ali da se još uvek traga za nestalim 67-godišnjim nemačkim državljaninom koji je radio kao čuvar kampa.

Tanjug

 

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se