Vesti

Oštar odgovor Rusije: "Na taj rat odgovorićemo svim sredstvima"

10.08.2018 Moguće pooštravanje američkih ekonomskih sankcija Rusiji može se tumačiti kao objava ekonomskog rata, izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev.

adminadminComments 0

Oštar odgovor Rusije: "Na taj rat odgovorićemo svim sredstvima"

Moguće pooštravanje američkih ekonomskih sankcija Rusiji može se tumačiti kao objava ekonomskog rata, izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev.

On je naveo da se na to mora odgovoriti svim mogućim ekonomskim, političkim i drugim sredstvima. 

Na pitanje novinara kakve bi sankcije mogle da budu uvedene Rusiji u budućnosti i kako će to uticati na rusku ekonomiju, Medvedev je tokom posete rezervatu Kronotski, na ruskom poluostrvu Kamčatka, rekao da ne želi da komentariše pregovore o budućim sankcijama, ali je dodao da bi mere poput zabrane bankarskih aktivnosti mogle da se protumače kao objava ekonomskog rata. 

"A na taj rat moraćemo da odgovorimo - ekonomskim, političkim, a ako treba i drugim sredstvima", rekao je premijer Rusije, prenela je agencija Tas. 

Govoreći o sankcijama koje su na snazi, Medvedev je rekao da je cilj takvih mera da se "ograniči moć" Rusije, kako bi se "uklonila sa liste moćnih rivala u međunarodnoj areni", iako je njihovo uvođenje obrazloženo političkim razlozima. 

Stejt department je prethodno saopštio da SAD uvode nove sankcije Rusiji zbog korišćenja hemijskog oružja u pokušaju ubistva bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke u martu u Velikoj Britaniji. Sankcije će stupiti na snagu oko 22. avgusta. Vašington se odlučio za nove sankcije uprkos naporima predsednika SAD Donalda Trampa da poboljša odnose s Rusijom i u jeku istrage o mogućem mešanju u američke predsedničke izbore 2016. godine.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se