OVAKO RUSKE TAJNE SLUŽBE HVATAJU TERORISTE: Objavljeni dramatični snimci hapšenja islamista koji su planirali napade u vreme Svetskog prvenstva u fudbalu! - VIDEO

Ruske tajne službe uhapsile su u dva grada u kojima će se održavati Svetsko prvenstvo u fudbaluu teroriste koji su pripremeli napade u vreme SP.

Policija je objavila video iz Sankt Peterburga koji prikazuje dramatično hapšenje sedmorice muškaraca zbog sumnje da su bili u kontaktu sa regruterima terorista.

Muškarci su uhvaćeni na spavanju i većina je bila samo u gaćama kada su upale snage Ministarstva unutrašnjih poslova i tajnih agenata FSB .

Trojica muškaraca su uhapšena, a jedan je ubijen kada su obaveštajci razbijali terorističku ćeliju Islamske države u gradu Rostov na Donu, nedaleko od Volgograda.

Radi se o dvojici 21-godišnjaka iz Azije koji su se pripremali za teroristički napad u Sankt Peterburgu, a istražitelji su rekli da će i ostali biti zadržani u istražnom zatvoru.

Grupa je optužena da je komunicirala sa regruterom terorista putem aplikacije Telegram mesindžer, koja je u Rusiji u procesu blokiranja.

Oni su čekali da ih regruteri pošalju na trening za teroristički napad.

'Vođa terorističke ćelije aktivirao je eksplozivnu napravu i pritom poginuo, ali su preostala trojica uhapšena", saopštio je FSB i dodao da se radi o muškarcima koji su sledili naredbe pripadnika Islamske države u Siriji.

Oružje, municija i improvizirane eksplozivne naprave koje su planirali da koriste u napadu na regiju Rostov policija je oduzela od tri člana islamističke ćelije, kao i uređaje za komunikacija i elektronke uređaje u kojima su bili pronađeni teroristički propagandni materijali.

FSB je saopštio da su teroristi identifikovani kao glavna pretnja Svetskom prvenstvu.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se