Vesti

PACOLI IZAZIVA BES NARODA U SRBIJI: Čestitam Vučiću što nam sa srpskim parama gradi auto-put do Prištine

13.09.2019 Ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli saopštio je da čestita Vladi Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću na preduzetništvu, preneo je portal KoSSev. Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka

adminadminComments 0

PACOLI IZAZIVA BES NARODA U SRBIJI: Čestitam Vučiću što nam sa srpskim parama gradi auto-put do Prištine

Ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli saopštio je da čestita Vladi Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću na preduzetništvu, preneo je portal KoSSev.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, potpisala je juče sa Evropskom investicionom bankom ugovore radi izgradnje auto-puta Niš-Priština.

Pacoli poručuje da je ovo “veliki korak ka miru sa Kosovom”.

“Nastavak izgradnje auto-puta od Srbije do granice sa Kosovom, Merdara, je veliki korak ka miru sa Kosovom. Čestitam Vladi Srbije i predsedniku Vučiću na preduzetništvu. Mir je jedini način za izgradnju svetle budućnosti“, naveo je Pacoli na svom profilu na Tviteru.

Mihajlovićeva je juče navela da je projekat “auto-puta mira” pokrenut na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, te da se na pripremi ovog projekta radilo tri godine. Istakla je, takođe, da njegova izgradnja ima i politički značaj i da pokazuje želju Srbije da do “rešenja dolazi kompromisom i zajedničkim radom”.

Prema njenim rečima, izgradnja će početi iduće godine. “Ceo projekat trebalo da bude završen do 2020”.

 

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se