Vesti

PALA PRESUDA! Četnik Vučko osuđen na smrt!

22.03.2019 Smrtna kazna biće izvršena injekcijom, a tokom izricanja presude nije pokazao nikakve emocije. Amerikanac Erik Frejn (33), takozvani američki četnik, osuđen je na smrtnu kaznu zbog ubistva jednog i ranjavanja drugog policajca, kao i zbog terorističkih aktivnosti i posedovanja oružja za masovno uništenje. Frejn, koji se predstavljao kao četnik Vučko i bio fan srpske vojske, …

adminadminComments 1

PALA PRESUDA! Četnik Vučko osuđen na smrt! - Vidovdan Magazin

Smrtna kazna biće izvršena injekcijom, a tokom izricanja presude nije pokazao nikakve emocije.

Amerikanac Erik Frejn (33), takozvani američki četnik, osuđen je na smrtnu kaznu zbog ubistva jednog i ranjavanja drugog policajca, kao i zbog terorističkih aktivnosti i posedovanja oružja za masovno uništenje.

Frejn, koji se predstavljao kao četnik Vučko i bio fan srpske vojske, zločin je počinio 12. septembra 2014, a onda je 48 dana bežao policijskim poterama, ostavljajući za sobom samo kutije cigareta “drina” i eksploziv.

Smrtna kazna biće izvršena injekcijom, a tokom izricanja presude Frejn nije pokazao nikakve emocije, pišu američki mediji. Iako nije izneo odbranu tokom suđenja, sudu su pročitani motivi njegovog napada.

– Samo teška iskušenja revolucije mogu nam vratiti slobodu koju smo nekad imali. Tenzije su visoke i čini mi se da je pravo vreme da zapalim buktinju u ljudskim srcima – rekao je on.

Frejn je pripadao grupi ”Istočni vuk”, a bio je fasciniran srpskom vojskom i jedinicom Vukovi s Drine.

Na više desetina fotografija Frejn nosi različite srpske uniforme, šajkaču s kokardom, ili beretku sa srpskim znamenjima, a fotografirao se i ispred Hrama Svetog Save u Beogradu.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se
  • Tito
    Tito Da nije bio indoktriniran četnicima ne bi dobio tu kaznu
    22.03.2019dislikeReport abuseReply Odgovori