Poginuo je spasavajući tuđi život: ULICA HEROJU GRUBIĆU SA KOŠARA! - VIDEO

Draganov lik je ovih dana osvanuo u Nišu, na muralu posvećenom četvorici heroja sa Košara.

Grubić je bio pripadnik elitnog 53. graničnog bataljona na Košarama i osnivač i predsednik humanitarne organizacije „Branioci otadžbine `98-`99“.

Poginuo je 24. marta 2004. u 26. godini u udesu pri povratku iz Kruševca, gde je prisustvovao obeležavanju godišnjice NATO agresije.

Dok je pretrčavao auto-put da bi pomogao vozaču čiji je automobil udario u bankinu, na njega je naletelo drugo vozilo.

Prema rečima Jugoslava Zorića, Draganovog druga i saborca, Grubić je obukao uniformu u junu 1998, a od avgusta te godine do 16. juna 1999. bio je tamo gde je bilo najteže, na samoj granici sa Albanijom.

Bio je u jedinici zvanoj „Gromovi“, a njegovo kodno ime bilo je „Grom 1“.

Saborci ističu da je nastavio borbu i po završetku rata, prikupljajući pomoć za ranjene drugove i porodice poginulih vojnika. Čak je podigao kredit u fabrici „Karneks“, u kojoj je radio, da bi ostvario svoje ciljeve.

Na čelu „Branilaca otadžbine 98-99“ organizovao je mitinge podrške generalima protiv kojih su podignute haške optužnice.

O želji Draganovih sugrađana „da se sačuva sećanje na hrabrog i poštenog momka, iskrenog patriotu“, izjasniće se Komisija za određivanje naziva ulica, trgova, kvartova i delova mesta u opštini Vrbas.

Prema saznanjima inicijatora peticije, Komisija je već predložila ulicu koja bi trebalo da se nazove njegovim imenom.

Komisija za imenovanje trgova i ulica u Vrbasu razmatrala je i predlog da ulične table dobiju i policajci iz ove opštine, Milorad Rađenović, Gojko Vojnović i Aleksandar Pantović, koji su izgubili živote u ratnim dejstvima na Kosovu i Metohiji.

Novosti. online

@2017 - Vestinet.rs TEAM

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se