Vesti

Ponovo se oglasio ambasador SAD na Kosovu

14.12.2018 Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet rekao je da je odluka o transformaciji KBS u vojsku istorijska za Kosovo.

adminadminComments 0

Ponovo se oglasio ambasador SAD na Kosovu: Vojska je formirana, priznati Kosovo

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet rekao je da je odluka o transformaciji KBS u vojsku istorijska za Kosovo.

On je dodao da je sada trenutak da se svi lideri i akteri fokusiraju na energiju u vezi sa dijalogom.

"Glasanje u Skupštini i ceremonija povodom transformacije KSB trebalo bi da budu prilika za ozbiljno razmišljanje i ponovno posvećivanje miru,stabilnosti i prosperitetu Kosova i njegovih suseda. Sada je trenutak da se svi lideri i akteri fokusiraju na energiju u vezi sa dijalogom", napisao je Kosnet na Tviteru. 

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj juče je ambasadorima Kvinte predstavio prvi nacrt "sveobuhvatnog zakonski obavezujućeg sporazuma između Kosova i Srbije". 

Prema pisanju prištinskog Zerija, Haradinaj je u razgovoru s ambasadorima rekao da je to nacrt dokumenta, zapravo dokument koji pruža podršku za postojeći proces dijaloga, ali i predstavlja određene aspekte koji utiču na ubrzanje tog procesa. 

Na svom je nalogu na Fejsbuku Haradinaj napisao da je dokument predat svim nosiocima institucija i predstavnicima svih političkih subjekata, kao i da će se u narednim danima i nedeljama razgovarati o tom nacrtu dokumenta sa svim stranama.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se