Vesti

Porodica poginulog dečaka (11) neutešna! NEMA VIŠE MOG BATE... Stigli rezultati istrage, evo kako je došlo do STRAVIČNE TRAGEDIJE... - FOTO

25.03.2019 Braća i sestra Stefana Todorovića (11), koji je poginuo kada se na njega prevrnuo traktor, kažu da je on bio najvredniji od njih i da je uvek pomagao mami i tati

adminadminComments 0

Porodica poginulog dečaka (11) neutešna! NEMA VIŠE MOG BATE... Stigli rezultati istrage, evo kako je došlo do STRAVIČNE TRAGEDIJE... - FOTO

Braća i sestra Stefana Todorovića (11), koji je poginuo kada se na njega prevrnuo traktor, kažu da je on bio najvredniji od njih i da je uvek pomagao mami i tati

Porodica Stefana Todorovića (11) iz kuršumlijskog sela Dedinac, koji je u nedelju poginuo kada ga je zgnječio traktor, ne može da se pomiri s tragičnim gubitkom.

Stefanova dva brata A. T. (9) i N. T. (6) i sestrica A. T. (2) ne prestaju da plaču, svesni da se u njihovoj porodici desilo nešto strašno. Devetogodišnji A. T. rekao je jecajući da je Stefan bio najbolji od svih njih.

 

Otac gledao nesreću

 

- Bio je najvredniji od svih nas, moj bata. Uvek je sve pomagao mami i tati i čuvao nas. Nema više moga bate - kaže mlađi brat nastradalog dečaka.

Dan nakon stravične nesreće, koja je porodicu Todorović, ali i čitavo planinsko selo Dedinac zavila u crno, stigli su i prvi rezultati istrage.

- Stefan je sa ocem Radovanom u nedelju oko 10 sati otišao do komšije da uzme džakove s kukuruzom. Spakovali su ih pozadi na traktor koji je bio parkiran na strmoj uzbrdici.

Dečak je bio na traktoru, a njegov otac je stajao pored, kada se traktor iznenada pokrenuo unazad, moguće od težine - kaže naš izvor i nastavlja:

- Čim se traktor pokrenuo, Stefanov otac je pritrčao u nameri da pomogne sinu. Shvatio je da će se vozilo prevrnuti, pa mu je pružio ruku, ali mališan nije stigao da se uhvati za njega i pao je.

Sledećeg trenutka traktor je pao preko njega i nastavio da se kotrlja još nekih 50 metara, da bi se zaustavio u potoku.

 

Odmah izdahnuo

Prema rečima komšija, posle nesreće usledio je bolni jauk Stefanovog oca. U pomoć su mu odmah pritrčale komšije, ali mališan je već bio mrtav. Izdahnuo je odmah.

- Strahota jedna. Uopšte ne mogu da opišem taj trenutak. Malo telo i otac pored njega i muk - kaže meštanin.

Porodica Todorović živi od poljoprivrede, a nastradali Stefan je roditeljima pomagao u svim poslovima.

- Pored toga je išao redovno u školu i čuvao mlađu braću i sestru kad treba. Todorovići su retki koji su ostali u selu - kaže komšija.

Agencija za bezbednost saobraćaja Dete sme da se vozi samo u prikolici Jasmina Milošević, direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja, rekla je za medije da treba insistirati na tehničkoj ispravnosti poljoprivrednih vozila, a da je za upravljanje traktorom bitno iskustvo.

- Traktor nije predvidiv, nije tako lagana mašina, ni po gabaritu ni po načinu upravljanja, za razliku od automobila, koji ipak daje neku komociju.

Veoma je bitno da traktor ima zaštitnu kabinu jer će upravo ona tokom prevrtanja, koja se najčešće dešavaju, sačuvati život - rekla je Milošević i dodala da dete do 14. godine sme da se prevozi samo u prikolici, i to uz prisustvo odrasle osobe.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se