Vesti

PUTIN ZNA KOGA ŠALJE U BEOGRAD: Ovaj čovek će staviti tačku na Vučićevu "ping pong politiku" između zapada i Rusije

18.05.2019 Profesor Pravnog fakultet Dejan Mirović kaže da će novi ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko staviti tačku na Vučićevu "ping pong" spoljnu politiku.

adminadminComments 0

PUTIN ZNA KOGA ŠALJE U BEOGRAD: Ovaj čovek će staviti tačku na Vučićevu "ping pong politiku" između zapada i Rusije

Profesor Pravnog fakultet Dejan Mirović kaže da će novi ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko staviti tačku na Vučićevu "ping pong" spoljnu politiku.

Bocan Harčenko je jedan od najboljih stručnjaka Rusije za region Balkana, a njegovi saradnici ga opisuju kao vrhunskog profesionalca, blagog, staloženog, ali odlučnog, sa velikom radnom energijom. Reč je o karijernom diplomati, koji je ranije bio na dužnosti specijalnog predstavnika ruskog ministarstva spoljnih poslova za Balkan i učestvovao je u radu Saveta za implementaciju mira koji je pratio ispunjavanje Dejtonskog sporazuma.

Bio je i šef Odseka za zemlje bivše Jugoslavije, a potom i zamenik direktora u odeljenjima za Evropu. Bocan Harčenko je bio dugogodišnji predstavnik Rusije u Kontakt grupi i, uz diplomate SAD i EU, predstavnik u posredničkoj trojci za rešavanje pitanja statusa Kosova i Metohije.

Knjigu “Mrežni ratovi” ruskih geopolitičara Aleksandra Dugina i Leonida Savina možete naručiti OVDE.

Takođe, bio je član ruske delegacije na Dejtonskim mirovnim pregovorima i mirovnoj konferenciji o BiH u Parizu, a učestvovao je i na brojnim međunarodnim forumima u okviru Kontakt grupe i OEBS.

Mirović smatra da njegov dolazak u Srbiju pokazuje da nam Moskva daje na značaju. On kaže da sa takvim čovekom kao ruskim ambasadorom u Beogradu Vučić više neće moći da jedan dan glumi ruskog a drugi dan zapadnog čoveka.

- Tom čoveku ne možete da govorite mi smo patriote ali ne možemo sada vašem humanitarnom centru u Nišu da damo diplomatski status jer nije vreme. Moskva šalje nekog ko je verzitan i ko nije običan ambasador. Videćemo šta to znači – rekao je Mirović tokom gostovanja u emisiji produkcije “Centar”.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se