Vesti

RHMZ izdao upozorenje na pojačano UV zračenje u Srbiji!

17.07.2019 Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je i za 18. jul crveno upozorenje u celoj Srbiji na opasnost od ultraljubičastog zračenja.

adminadminComments 0

RHMZ izdao upozorenje na pojačano UV zračenje u Srbiji!

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je i za 18. jul crveno upozorenje u celoj Srbiji na opasnost od ultraljubičastog zračenja.

Indeks UV zračenja bio je danas gotovo u celoj Srbiji u kategoriji veoma opasnih pojava i označen je brojem osam, od maksimalnih 11.

I 18. jula će u većem delu Srbije prognozirane vrednosti UV zračenja biti u kategoriji veoma opasne pojave, dok će na teritoriji Beograda, severnobanatskog, južnobačkog, sremskog, kolubarskog, podunavskog i braničevskog okruga biti u kategoriji opasne pojave.

Pri ovim uslovima, pored dugotrajnog štetnog uticaja na oči, kožu i imuni sistem; kratkoročno nezaštićena koža može biti oštećena i usled opekotina, navodi RHMZ, a prenosi Tanjug.

Zbog toga treba preduzeti sve mere zaštite — izbegavati direktno izlaganje suncu od 11 do 16 časova, skloniti se u hladovinu, koristiti odgovarajuću odeću, šešire, naočare za sunce i zaštitnu kremu.

Sputnjik

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se