Vesti

"Rusi da ne potcenjuju Zapad posle tog bezobraznog napada"

03.12.2018 Šef britanske strane obaveštajne službe (MI6) Aleks Janger upozorio je Kremlj da ne potcenjuje Zapad.

adminadminComments 0

"Rusi da ne potcenjuju Zapad posle tog bezobraznog napada"

Šef britanske strane obaveštajne službe (MI6) Aleks Janger upozorio je Kremlj da ne potcenjuje Zapad.

On je istakao da Moskva ne bi trebalo to da čini nakon što je, kako je naveo, "bezobrazni" napad nervnim agensom na bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji izazvao strahove zbog ruske tajne aktivnosti u inostranstvu.

U svom drugom velikom obraćanju od 2014. godine otkako je imenovan za čelnika MI6, Janger je rekao da je Rusija u stalnoj konfrontaciji sa Zapadom, prenosi Rojters. 

Posle napada na Skripalja, bivšeg ruskog vojnog obaveštajca koji je izdao na desetine agenata, britanski saveznici u Evropi i SAD naredili su najveće proterivanje ruskih diplomata od perioda Hladnog rata. 

Janger je u govoru studentima na univerzitetu Sent Endrus u Škotskoj rekao da je ruska država upotrebila hemijsko oružje na britanskom tlu. 

"Naša namera je da uverimo rusku državu, bez obzira na koristi koju misli da ima od ove aktivnosti, da one ne vrede rizika. Treba da naglasim da iako ruska država želi da nas destabilizuje, mi ne želimo da destabilizujemo Rusiju. Mi ne želimo eskalaciju", rekao je Janger.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se