Vesti

Rusija poziva svet: Oslobodite se finansijskog sistema koji kontroliše Amerika

21.07.2019 Rusija poziva međunarodnu zajednicu da krene ka nezavisnosti od finansijskog sistema koji kontrolišu SAD i od američkog dolara kao ključne valute, izjavio je zamenik ministar inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

adminadminComments 0

Rusija poziva svet: Oslobodite se finansijskog sistema koji kontroliše Amerika

Rusija poziva međunarodnu zajednicu da krene ka nezavisnosti od finansijskog sistema koji kontrolišu SAD i od američkog dolara kao ključne valute, izjavio je zamenik ministar inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

„Moramo se zaštititi od političkih zloupotreba učinjenih uz pomoć američkog dolara i uz pomoć američkog bankarskog sistema“, rekao je Rjabkov u Karakasu, na međunarodnoj konferenciji za podršku međunarodnom pravu.

Ruski visoki diplomata naveo je situaciju u Venecueli kao primer nepristojne zloupotrebe imovine koja se drži u zapadnim bankama.

„Ovo je samo jedan od primera šire politike namernog podsticanja krize da bi došlo do promene Vlade i da bi se legitimno izabrani političar zamenili američkim marionetama“, rekao je on.

Prema rečima Rjabkova — nisu tačne tvrdnje Sjedinjenih Država i njihovih saveznika da nastoje da stvore svetski poredak koji je zasnovan na pravilima.

„Mi mislimo da to nije svetski poredak zasnovan na pravilima, već je nametnut i podmetnut svetski poredak“, naveo je on.

Rjabkov je u poseti Karakasu od 20. do 22. jula, gde učestvuje na ministarskom sastanku Pokreta nesvrstanih.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se