Vesti

RUSKA VOJSKA POTVRDILA: U Srbiju stižu…

12.08.2018 Srbija i Rusija će nastaviti da unapređuju vojno-tehničku saradnju, zajednički je zaključak sastanka ministara odbrane Srbije i Ruske Federacije, Aleksandra Vulina i Sergeja Šojgua.

adminadminComments 0

RUSKA VOJSKA POTVRDILA: U Srbiju stižu…

Srbija i Rusija će nastaviti da unapređuju vojno-tehničku saradnju, zajednički je zaključak sastanka ministara odbrane Srbije i Ruske Federacije, Aleksandra Vulina i Sergeja Šojgua.

Ministri Šojgu i Vulin sastali su se na vojnom poligonu Alabino nadomak Moskve po završetku Međunarodnih vojnih igara. Srpski ministar odbrane je u posetu Ruskoj Federaciji došao na poziv svog kolege Šojgua.

Ministar Vulin je preneo pozdrave predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i zahvalio se predsedniku Ruske Federacije zbog njegovog razumevanja pozicije Srbije kada je u pitanju rešavanje pitanja Kosova i Metohije.

– Još jednom smo dobili podršku Ruske Federacije kada je u pitanju rešavanje kosovskog problema, da je Srbija ta koja može i treba da donese odluku, a da će Ruska Federacija uvek biti uz Srbiju. Ruska Federacija veoma poštuje politiku našeg predsednika i poštuje politiku Srbije kada je u pitanju očuvanje Kosova i Metohije, kada je u pitanju očuvanje interesa Srbije i srpskog naroda – rekao je Vulin.

Ministar Vulin je istakao i da je Srbija prijateljska zemlja Ruskoj Federaciji.

– Srbija nikada neće učestvovati u antiruskoj histeriji i nikada neće razmatrati uvođenje bilo kakvih sankcija Ruskoj Federaciji, niti će biti tamo gde se o Rusiji loše govori ili gde se Rusija napada – rekao je srpski ministar odbrane.

Ministar Šojgu je saradnju Rusije i Srbije ocenio kao veoma uspešnu naročito u delu vojno-tehničke saradnje, što je za Rusiju i najbitnije i najavio i unapređenje saradnje na poljima vojno-tehničke, vojne saradnje kao i saradnje koja se tiče zajedničkih vežbi i obuka. Potvrdio je da u narednom periodu Srbija može očekivati da će se nastaviti realizacija dogovorenog – nabavka novih helikoptera MI 17 i borbenih helikoptera MI 35.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu zahvalio se ministru Vulinu na učešću ekipe Vojske Srbije na Međunarodnim vojnim igrama.

– Vaša ekipa je bila veoma uspešna na ovom svetskom takmičenju. Razumem da biste hteli bolje i zato sam spreman da vašoj ekipi sledeće godine pružim sve mogućnosti za trening, rekao je ministar Šojgu.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se