Vesti

Ruski PVO sistemi S-300 primećeni na američkom poligonu? - VIDEO

12.05.2019 Ruski protivvazdušni sistemi S-300 primećeni su na jednom od američkih poligona, javio je „Difens blog“ i kao dokaz priložio satelitski snimak na kome se mogu videti dva takva kompleksa.

adminadminComments 0

Ruski PVO sistemi S-300 primećeni na američkom poligonu? - VIDEO

Ruski protivvazdušni sistemi S-300 primećeni su na jednom od američkih poligona, javio je „Difens blog“ i kao dokaz priložio satelitski snimak na kome se mogu videti dva takva kompleksa.

Iako lokacija tih PVO sistema nije saopštena, kao ni da li su ti kompleksi zaista pravi, prema pisanju ovog portala reč je o modelu S-300PT.

Prema rečima glavnog urednika žurnala „Nacionalna odbrana“ Igora Koročenka, ako se potvrdi da su u pitanju pravi sistemi, oni su do američkog poligona najverovatnije stigli iz Ukrajine.

„Poznato je da je u okviru tajne saradnje ministarstava odbrane dveju zemalja Ukrajina omogućila Amerikancima da ispitaju sve primerke sovjetskog naoružanja. Moguće je da je tom prilikom Ukrajina i predala ove sisteme Amerikancima“, rekao je on.

Koročenko je ocenio i da su u pitanju stari sistemi, razvijani osamdesetih godina prošlog veka, i da stoga ne postoji pretnja da će Amerikanci iz tih uređaja uspeti da izvuku bilo kakve „tajne informacije“.

„S-400 nije nimalo nalik na S-300, pa Sjedinjene Države na ovaj način neće uspeti da saznaju ništa o novim ruskim PVO sistemima“, zaključio je Koročenko.

Sputnjik

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se