Vesti

Ruski senator poručio Poljskoj: U slučaju napada na Rusiju, sledi odmazda

17.06.2019 Rusija će povećati svoje snage na zapadnoj granici kao odgovor na povećanje vojnog prisustva SAD u Poljskoj, izjavio je za Sputnjik zamenik predsednika Komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove Vladimir Džabarov.

adminadminComments 0

Ruski senator poručio Poljskoj: U slučaju napada na Rusiju, sledi odmazda

Rusija će povećati svoje snage na zapadnoj granici kao odgovor na povećanje vojnog prisustva SAD u Poljskoj, izjavio je za Sputnjik zamenik predsednika Komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove Vladimir Džabarov.

„Naravno, Rusija će pojačati svoje jedinice u tom regionu“, rekao je Džabarov.

Prema njegovim rečima, Poljska će u slučaju napada na Rusiju postati meta odmazde.

„U Poljskoj očigledno to ne razumeju. Možda žele da budu nečija vojna baza“, kazao je senator.

„Sa tačke gledišta bezbednosti Poljska neće dobiti ništa od raspoređivanja američkih trupa“, naglasio je Džabarov.

Ranije je ministar odbrane Poljske Marijuš Blaščak izjavio da će američke trupe biti raspoređene na šest lokacija u republici. 

On je na „Poljskom radiju“ naveo da će u Poljskoj biti šest tačaka na kojima će se nalaziti američke jedinice.

Američki predsednik Donald Tramp je rekao da će Poljska kupiti do 35 aviona F-35. Objavljeno je i da su se Sjedinjene Američke Države i Poljska dogovorile o raspoređivanju eskadrile američkih izviđačkih bespilotnih letelica MKu-9 na poljskoj teritoriji i složile su se oko planova Vašingtona da se poveća brojnost trupa SAD sa sadašnjih 4.500 ljudi na 5.500 vojnika. Sa svoje strane, Poljska se obavezuje da će o svom trošku pripremiti svu neophodnu infrastrukturu za smeštaj tako velikog broja američkih vojnika i tehnike i da će izgraditi vojni aerodrom koji bi mogao da se iskoristi za prebacivanje snaga „za vojne vežbe i nepredviđene slučajeve“.

KOMENTARI ČITALACA

Ostavi komentar

Da bi mogao da ostavljaš komentare registruj se / loguj se

Prijavite se